LeeS: opening expositie door Prinses Laurentien

02/03/2009 15:05

Save The Children Nederland

In museum Scryption in Tilburg is vanaf 8 maart een expositie te zien over leren lezen. De expositie wordt op 6 maart officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden. De expositie LeeS gaat in op de historie van het leesonderwijs, het huidige leesonderwijs in Nederland en in andere culturen. Speciale aandacht is er voor het leren lezen onder moeilijke omstandigheden zoals in tijden van oorlog en conflict. Met een bezoek aan de expositie steunt de museumbezoeker onderwijsprojecten van Save the Children.

Het taal- en leesonderwijs staat erg in de belangstelling van de politiek, media en belangenorganisaties. Goed (lees)onderwijs wordt wereldwijd als onontbeerlijk gezien, maar is nog niet overal toegankelijk.

Het Scryption onderkent het belang van goed leesonderwijs in ontwikkelings- en conflictgebieden en steunt Save the Children met een percentage van de toegangsprijs.

Het geld wordt gebruikt voor de internationale onderwijscampagne 'Rewrite the Future' van Save the Children. In LeeS wordt o.a. aandacht geschonken aan het belang van goed (lees)onderwijs voor kinderen in conflictgebieden en wat er moet gebeuren voordat er lesgegeven kan worden. Verder is er een documentaire te zien over de resultaten van 'Rewrite the Future'.

De expositie vindt plaats van 8 maart 2009 t/m 24 januari 2010.





http://www.savethechildren.nl