Provincie Noord-Holland

Winterwandeling Noord-Hollandpad en Spaarnwoude

3-3-2009

Op initiatief van de provincie Noord-Holland wordt op zondag 8 maart een speciale winterwandeling uitgezet.

De wandeling loopt deels over het Noord-Hollandpad en gedeeltelijk door recreatiegebied Spaarnwoude. De wandeling start en eindigt bij Cafetaria Visser. Wandelaars kunnen de wandelroutekaart op zondag 8 maart vanaf 11.00 uur gratis ophalen bij Cafetaria Visser bij pont Buitenhuizen, Pontplein Buitenhuizen 1, 2064 KC Spaarnwoude.

Over dijken en landwegen
De winterwandeling voert de wandelaars onder meer door het Noorder- en Westhoffbos. Vervolgens gaat het over (gras)dijken door het mooie Noord-Hollandse polderlandschap. De wandeling loopt ook langs het kerkje de Stompe Toren in Spaarnwoude. Speciaal voor deze winterwandeling is het kerkje zondag open en deze is zeker een bezoekje waard. De wandeling loopt over (half)verharde en onverharde paden, landwegen, graskruinen en grasstenen. Wandelaars wordt daarom aangeraden stevige schoenen aan te trekken. De winterwandeling is niet geschikt voor wandelaars met honden, omdat voor een deel van het traject een hondenverbod geldt.

Winterwandeling NH-pad

Afstanden
Aan de hand van de speciaal voor deze winterwandeling ontwikkelde routekaart kunnen wandelaars kiezen uit verschillende routes, variërend van een korte wandelroute van 6,5 kilometer tot een langere route van 12 kilometer.

Ontdek het Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een 270 kilometer lange gemarkeerde langeafstandswandelroute in Noord-Holland. De route loopt van Den Oever of Den Helder naar Huizen in het zuiden van de provincie. Het is een boeiende afwisselende route die de wandelaar door de binnenlanden van de provincie Noord-Holland voert. Veelal over onverharde wandelpaden, door boerenland, over hekken met opstapjes en langs kronkelende dijkjes.
Het Noord-Hollandpad is ontwikkeld in opdracht van de provincie Noord-Holland en aangelegd door Recreatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en Bureau Lopende Zaken. Het onderhoud en beheer van het wandelpad wordt uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland. Wie meer wil weten over het Noord-Hollandpad kan terecht op www.noordhollandpad.nl.