Politie Drenthe

Zondag

Assen, 08-03-2009

Bestuurder loopt nat pak op

SMILDE Zaterdagmorgen liep een 49-jarige inwoner van Smilde een nat pak op. De man die in zijn auto komende uit de richting van Appelscha over de Wittewijk reed, kwam met de rechterwielen in de berm, stuurde naar links om eruit te komen en reed hierna het water in. De man klom zelf vanuit de auto op de motorkap en kon hierna aan wal springen. Hij kwam met de schrik en een nat pak vrij. (09-016685)

Recalcitrante fietser
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag wilde de politie een zonder licht en tevens door het rode licht rijdende fietser bekeuren. De man kon zich niet legitimeren en weigerde zijn naam te geven. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten. Zaterdagochtend verklaarde de man dat te veel alcohol vermoedelijk de oorzaak was geweest van zijn gedrag. (09-016649)

Autoverkoop geeft problemen

HOLLANDSCHEVELD De verkoop van een personenauto aan een inwoner van Arnhem heeft voor de nodige problemen gezorgd. De Arnhemmer kocht de auto van een inwoner van Hollandscheveld maar toen hij trots met zijn aanwinst richting Arnhem reed blies hij de motor bij Apeldoorn op. Na wat heen en weer gebel met de oude eigenaar werd besloten om zaterdagmorgen samen een regeling te treffen. Toen de nieuwe eigenaar met zijn vader bij verkoper in een woning aan de Veldrus kwam zaten er volgens de vader meerdere mensen in de kamer en voelde hij dat het de verkeerde kant op zou gaan. Volgens de man wilden ze het geld niet betalen maar moest de koper het via de juridische weg regelen. Bij de vader van de koper, een 48-jarige Arnhemmer, sloegen toen de stoppen door. Hij liep naar zijn auto en haalde hierop een koevoet uit zijn wagen waarmee hij de ruiten van de voordeur en een naast gelegen ruit vernielde. Hierna bedreigde hij de schoonvader van de verkoper en gaf hem een klap. De man werd door de gealarmeerde politie aangehouden en verhoord. Er werd proces-verbaal opgemaakt. (09-016695)

Spookrijder veroorzaakt frontale aanrijding
ZUIDWOLDE - Zaterdagavond veroorzaakte een 82 -jarige man uit Apeldoorn een frontale aanrijding op de A28. Nadat de politie een melding kreeg dat een spookrijder over de A37 komende vanaf Nieuwlande in de richting van Meppel reed, werd hier naar uitgekeken. Via de A37 reed de man spookrijdend de A28 ter hoogte van Meppel op, in de richting van Zuidwolde. Uiteindelijk botste hij frontaal op een personenauto die werd bestuurd door een 40-jarige inwoner van Utrecht. De veroorzaker werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis en de man uit Utrecht kwam met de schrik vrij. Het rijbewijs van de man uit Apeldoorn werd ingevorderd. (09-016786)

Autoinbraken
COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er meerdere autoinbraken plaats in Coevorden. Zes geparkeerde autos aan de Wilhelmina Druckerstraat, het Rozenplein en de Clematisstraat kregen ongewenst bezoek. De buit bestond uit een pda, een gps-ontvanger en een autoradio. Bij alle voertuigen werd een voorwerp tussen raamrubber en ruit gestoken waardoor de ruit kapot ging.
(09-016735/09-016708/09-016694/09-016723/09-016677/09-016702

Overstekende voetganger gewond bij aanrijding
EMMEN Zaterdagmorgen raakte een 90-jarige inwoonster van Emmen gewond bij een aanrijding op de Wilhelminastraat. Een over deze straat rijdende 59-jarige autobestuurder uit Emmen zag de overstekende vrouw te laat waardoor een aanrijding het gevolg was. Het slachtoffer moest met knieletsel overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (09-16682)

Aanrijdingen met letsel

HUIS TER HEIDE Een 25-jarige vrouw uit Bovensmilde raakte zaterdagmorgen gewond bij een aanrijding op de Asserstraat. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm terecht en reed een sloot in. De vrouw werd door ambulancepersoneel en brandweer uit haar auto bevrijd en werd overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (09-016703)

HOOGEVEEN Op de Zuidwoldigerweg raakte zaterdagmiddag een 80-jarige inwoner uit Hoogeveen gewond. De man wilde fietsend ter hoogte van de Matthijsenstraat de Zuidwoldigerweg oversteken. Hierbij zag hij een in de zelfde richting rijdende 43-jarige automobilist uit Hoogeveen over het hoofd en werd geraakt door de auto. Doordat hij ten val kwam raakte hij gewond aan zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. (09-016717)

Politie bekeurt hardrijders
RUINEN Zaterdag heeft de politie op de N375 drie automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Er werd gereden met een snelheid van respectievelijk 130, 132 en 134 kilometer per uur. De toegestane snelheid bedraagt 80 kilometer per uur. De rijbewijzen van de bestuurders, respectievelijk afkomstig uit Tiendeveen, Nijkerk (GLD) en Steenwijk, werden ingevorderd. (09-016765/09-016769/09-016766)

Winkeldiefstal
NORG Een 57-jarige inwoner van Norg werd zaterdagmiddag betrapt tijdens een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Brinkenhofweide. Een getuige zag de man een flesje bier in zijn jaszak stoppen. Terwijl de echtgenote van de dief een kratje bier en een aantal boodschappen afrekende liep de man de kassa voorbij en ging naar buiten. De gealarmeerde politie hield de man aan. Hij werd bekeurd. (09-016726)

Alcomobilisten in Drenthe
EELDE In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 22-jarige man uit Haren. Hij reed op zijn snorfiets over de Mozartweg en weigerde de blaas- en bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (09-016877 HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag viel op de A28 het rijgedrag van een bestuurder van een personenauto op. Deze reed slingerend en na onderzoek bleek de APK verlopen te zijn, een achterlicht defect, een lekke uitlaat en de ruitenwissers moesten handmatig bediend worden. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Zuidwolde, bleek geen rijbewijs te bezitten en was onder invloed, 370 ug/l. Hij verklaarde dat de naast hem zittende eigenaar van de auto tengevolge van drankgebruik niet meer kon rijden waarna hij het stuur maar in handen had genomen. Omdat de auto rijp was voor de sloop en het bedrag van de bekeuringen hoger was dan de waarde van de auto werd door de eigenaar afstand gedaan van het vervoermiddel. Na overleg met justitie werd aan de bestuurder een dagvaarding uitgereikt. (09-016884)

KLAZIENAVEEN Een 39-jarige inwoner van Zwartemeer reed in de nacht van zaterdag op zondag onder invloed over de Jhr. M.W.C. De Jongestraat . Hij blies 590 ug.l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en er proces-verbaal werd opgemaakt. (09-016898)

RODEN Een 25-jarige automobilist uit Siegerswolde werd van zaterdag op zondag bekeurd. Hij werd op de Leutingewolderweg gecontroleerd. Hij blies 345 ug/l. (09-016902)

EMMEN In de vroege zondagochtenduren controleerde de politie op de Nijbracht een 19-jarige jongeman uit Exloo. Hij blies als beginnend bestuurder 360 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-0169200

HOOGEVEEN Een 39-jarige Hoogevener blies zondagochtend na controle op de Grote Kerkstraat 730 ug/l. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren en zich binnenkort verantwoorden voor justitie. (09-0169310

Politie houdt banden- en velgendieven op heterdaad aan

EMMEN Nadat zaterdagavond een melding van diefstal van 2 velgen met banden van een op de carpoolplaats aan de Ermerweg geparkeerde auto binnenkwam, werd een onderzoek ingesteld. Hierbij trof de politie in de nieuwe wijk de Delftlanden aan de Rietgoornzoom twee knapen aan, 18 en 16 jaar oud en afkomstig uit respectievelijk Emmen en Erm, bij een geparkeerde auto. De 18-jarige jongeman was bezig om de gestolen banden en velgen te (de-)monteren onder zijn auto. Het duo werd aangehouden en de politie stelt een onderzoek in. (09-016843)

Woninginbraak
ASSEN Zaterdag vond tussen 17.15 en 21.30 uur een inbraak plaats in een woning aan de Oostersingel. Het slot van de achterdeur werd vernield waarna men binnen kon komen. De buit bestond uit geld. (09-016826)

Winkeldiefstal

EMMEN Bij een supermarkt aan de Peyserhof vond zaterdagmiddag een winkeldiefstal plaats. Een 52-jarige vrouw uit Emmen, een bekende veelpleegster, passeerde de kassa met twee pakjes vleeswaren zonder deze af te rekenen. Ze werd aangehouden en zal voorgeleid worden als veelpleegster. (09-016779)

Politie houdt knapen aan terzake openlijke geweldpleging RODEN Na een melding dat er fietsen vernield zouden worden bij het busstation was de in de buurt rijdende politie snel ter plaatse. In het bushokje van de Heerestraat werden twee 17-jarige knapen uit Tolbert aangetroffen. Ze verklaarden van niets te weten maar wel twee jongens hebben zien wegfietsen die daar fietsen hadden vernield. Nadat in de omgeving niemand meer werd aangetroffen reed de politie terug naar het busstation, waar een getuige had gezien dat nadat de politie een gesprek had gehad met de twee jongens en was weggereden zij een fiets uit het rek hadden gepakt en erop hadden staan springen. Omdat de gegevens van de knapen bekend waren kon het duo bij de woning van een van de knapen in Tolbert aangehouden worden. Ze verklaarden dat ze een fiets wilden stelen zodat ze, niet zoals op de heenweg naar Roden, samen op 1 fiets terug moesten rijden. Er wordt een Halt proces-verbaal opgemaakt. (09-016906)

Politie houdt vernielers ruit aan

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag werden bewoners aan de Planetenlaan opgeschrikt door een luide knal. Bij een woning werd de woonkamerruit met een steen ingegooid. Op aanwijzing van getuigen kon de politie rennend de achtervolging van twee daders inzetten. Via de Uranusstraat en een klauterpartij over een talud, konden de mannen aangehouden worden. Volgens de heren, afkomstig uit Groningen en 20 en 22 jaar oud, was er sprake van een geintje. Na onderzoek bleek dat ook een ruit van de buren was vernield. De politie stelt een onderzoek in. (09-016916 / 09-0169340

Mishandeling
EMMEN Een 47-jarige Nieuw Amsterdammer werd in de nacht van zaterdag op zondag zonder enige aanleiding mishandeld in een horecagelegenheid aan de Wilhelminastraat. De man zat aan de bar te praten toen een bezoeker hem van zijn kruk sloeg. Liggend op de grond werd hij door meerdere bezoekers in zijn gezicht geschopt en geslagen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar deze zware mishandeling. (09-016918)

Vrouw aangehouden terzake huiselijk geweld
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 36-jarige inwoonster van Meppel aangehouden. Ze bekende ruzie te hebben gehad met haar 45-jarige vriend waarna ze hem een met een schilmesje had gestoken. De vrouw werd aangehouden. De man kon na behandeling in het ziekenhuis, twee hechtingen, terug naar huis. Het duo was onder invloed van alcohol. (09-016865)

Politie houdt man aan voor openbare dronkenschap en belediging HOOGEVEEN Na een melding dat een dronken man in de Van Echtenstraat tegen autos zou staan te schoppen ging de politie ter plaatse. In de Bentinckslaan/Van Echtenstraat werd een zwaar onder invloed van alcohol verkerende 41-jarige man uit Hollandscheveld aangetroffen. Toen hij bekeurd werd voor openbare dronkenschap beledigde hij de politie en werd aangehouden en ingesloten. (09-0168720)

Pa geeft goede voorbeeld
RODEN Een 46-jarige inwoner van Norg stak in de nacht van zaterdag op zondag zijn middelvinger op tegen de passerende politie. Samen met zijn twee zonen stond hij aan de Brink op een taxi te wachten. Doordat de frustratie van het lange wachten op een taxi hem te veel werd in combinatie met een aantal door hem geconstateerde opstootjes in de horeca waarbij de politie niet optrad, vond hij het nodig de politie te beledigen. Hij werd hierna aangehouden en overgebracht naar het bureau in Assen. Nadat hem uitgelegd was dat de door hem genoemde opstootjes bij de politie niet gemeld en dus niet bekend waren toonde hij begrip en had spijt van zijn optreden. Na overleg met het OM kreeg hij een boete van 350 euro opgelegd. (09-016912)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.