Politie Groningen

Zondag 8 maart 2009

Provincie Groningen, 08-03-2009

Groningen: spoor van vernielingen in wijk

De politie trof in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen aan vanaf de Oosterhamrikkade, JC Kapteynlaan, CH Petersstraat, het Eyssoniusplein, Eyssoniusstraat, Korreweg, Riouwstraat, Padangstraat naar het Sabangplein in Groningen. Agenten stelden na een telefoontje van verontruste bewoners rond vier uur in de morgen een onderzoek in. Zij troffen in de straten omver gegooide fietsen, een brommobiel met daar bovenop een fiets, acht vernielde autospiegels en omver gegooide hekken aan. Wie de vernielingen hebben gepleegd is nog onbekend. Graag komt de politie in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Groningen: dronken vrouw aangehouden

Een 51-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond door de politie aangehouden op het Goudenregenplein in Groningen. De vrouw was de woning van haar ex-vriend binnengedrongen. Dit wilde de man niet en hij heeft de zichtbaar dronken vrouw op straat gezet. Gealarmeerde agenten namen de vrouw vervolgens mee naar het politiebureau. Zij kon namelijk niet meer op haar benen staan. De vrouw is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: dronken man aangehouden

Een 29-jarige man uit Groningen is zaterdagavond door de politie aangehouden op de Oliemulderstraat in Groningen. De dronken man wilde de woning, waar zijn ex-vriendin verbleef, binnen maar zij wilde dat niet. Daarop gooide hij een steen door de ruit van de woning. Ook bedreigde hij de vrouw en de buurman. Toegesnelde agenten hebben de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op. De man zit nog vast.

Groningen: agent in burger assisteert bij aanhouding

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag door een agent in burgerkleding aangehouden in de Herestraat in Groningen. De dievegge werd achterna gezeten door de beveiligingsmedewerker van een winkel in de Herestraat. De agent bood gelijk zijn hulp aan. Hij legitimeerde zich als politieambtenaar en arresteerde de vrouw. De verdachte bleek make-up gestolen te hebben. De agent droeg de arrestant aan zijn collegas over. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 23-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Akerkhof in Groningen. De man had drie flesjes bier gestolen. Twee flessen cola en twee andere flesjes bier had hij wel afgerekend bij de kassa. De drie gestolen flesjes had hij in zijn jaszak gestopt. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. Hij wilde in eerste instantie zijn naam niet zeggen en werd op het bureau erg vervelend. De verdachte was mogelijk onder invloed van drank en/of drugs. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 30-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. Op de camerabeelden was te zien hoe de man meerdere malen op zijn slachtoffer insloeg. Ook sloeg hij een tweede man. Toen agenten hem wilden aanhouden werd de man erg lastig. Hij verzette zich hevig tegen het feit dat hij door de politie in de boeien werd geslagen. De reden voor het agressieve gedrag van de verdachte is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in. De man zit vast.

Groningen: man aangehouden voor baldadigheid

Een 19-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Poelestraat in Groningen. Agenten zagen dat de man zonder aanleiding tegen een willekeurige fiets schopte en dat daardoor de fiets omviel. Daarop hebben de dienders de man gelijk in de kraag gevat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid.

Hoogezand: man aangehouden voor winkeldiefstal

Een 38-jarige man uit Sappemeer is zaterdagmiddag aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogezand. De man had 12 blikjes bier zonder af te rekenen meegenomen. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: dronken automobilist botst op hek

Een 23-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Tolberterstraat in Leek. De bestuurder was met zijn auto tegen een hek van de brandweerkazerne gereden. Op het bureau bleek dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij liep door de aanrijding een kapotte lip op. Hij zit nog vast. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Provincie Groningen: alcomobilisten door politie aangehouden

Een 45-jarige man uit Kropswolde is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in Hoogezand. De automobilist had teveel alcohol gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Een 41-jarige man uit Aduard is zaterdagavond door de politie aangehouden op de Winschoterkade in Groningen. De automobilist had teveel alcohol gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Een 33-jarige man uit Groningen is zaterdagavond door de politie aangehouden op het Schuitendiep in Groningen. De automobilist had teveel alcohol gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Een 32-jarige man uit Vries is zaterdagavond door de politie aangehouden op het Grootzeil in Groningen. De automobilist negeerde een stopteken en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een extra proces-verbaal voor het negeren van een stopteken van de politie.

Winschoten: man gestoken door een nog onbekende

Een 23-jarige man uit Zwolle is in de nacht van zaterdag op zondag door een nog onbekende persoon gestoken op de Venne in Winschoten. Agenten werden voor een horecagelegenheid aangesproken door omstanders die zeiden dat er zojuist iemand was gestoken. Het slachtoffer bleek al in het ziekenhuis te zijn. Daar sprak de politie met hem. Hij had een aantal kleine steekwonden aan zijn gezicht en was tevens geslagen. Daardoor was een stukje van zijn voortand afgebroken. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden.

Nieuweschans: drie mannen aangehouden voor inbraak

Een 37-jarige man uit Bulgarije is samen met een 33 en 29-jarige landgenoot door de politie aangehouden op de Weg naar de Bron in Nieuweschans. De mannen reden in een personenauto en waren gevolgd door agenten in vrije tijd. De dienders hadden gezien dat het drietal had ingebroken in een auto aan het Oostereinde in Winschoten. Ook hadden de mannen een poging gedaan een auto open te breken op een parkeerplaats op de Weg naar de Bron in Nieuweschans. Politieagenten die wel in dienst waren hebben de drie verdachten op aanwijzen van hun collegas aangehouden. Zij zitten nog vast. Of er goederen zijn gestolen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: drie mannen aangehouden bij vechtpartij

Een 26-jarige man uit Oostwold is samen met een 19-jarige man uit Winschoten en een 18-jarige man uit Nieuw-Scheemda door de politie in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op het Marktplein in Winschoten. De drie waren betrokken bij een vechtpartij en verstoorden de openbare orde voor een van de horecagelegenheden. Daarbij sloeg de 26-jarige man een agent op zijn rug. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet geheeld duidelijk. Een vierde verdachte, die in eerste instantie door agenten was aangehouden, wist in het tumult te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. De mannen zitten vast.

Lauwersoog: vrouw raakt gewond bij val

Een 63-jarige vrouw uit Haren (gn) is zaterdagavond gewond geraakt bij een mogelijke val van een trap aan het Noordergat in Lauwersoog. Het ambulancepersoneel heeft de vrouw behandeld aan nog onbekend letsel aan het gezicht. De politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk is de vrouw bij een van de boten in de haven van een ladder gevallen.