Politie Twente


Politie houdt verdachte voor brandstichting aan Almelo
De politie Twente heeft na een onderzoek op zaterdagavond 7 maart 2009 in Almelo een 27-jarige man uit Almelo aangehouden. De politie verdenkt de man van brandstichting van de coniferen aan de achterzijde van een woning aan de Lagebeldsweg.

De brand aan de coniferen ontstond rond 23.45 uur. Terwijl een eenheid van de politie de coniferen met de brandblussers uit de politieauto aan het blussen was, hebben andere eenheden direct op de melding gereageerd en een uitgebreid onderzoek ingesteld. Er werd direct actie ondernomen omdat de buurt de laatste tijd vaker met branden werd geconfronteerd. De verdachte werd in de buurt van de brand aangehouden en is in verzekering gesteld. Of deze verdachte ook bij andere branden betrokken is geweest wordt nader onderzocht. (09-026540).

Mannen aangehouden voor gooien koelkast van bovenste verdieping flat Hengelo
De politie Twente heeft op zaterdag 7 maart twee mannen aangehouden wegens vernieling en zware mishandeling. Het gaat om mannen in de leeftijd van 36 en 49 jaar uit Hengelo.

De politie om 11.30 uur een melding vanuit Nico Werkmanstraat waarbij een koelkast van de 10e woonlaag naar beneden zou zijn gegooid. Ter plaatse zagen de agenten op de rijbaan een koelkast, een DVD-speler en huisvuil op de rijbaan en stoep liggen. Na een onderzoek in de buurt heeft de politie de verdachten aangehouden. Dit omdat door het naar beneden gooien van de betreffende spullen er een zeer gevaarlijke situatie is geweest voor mensen die hier mogelijk met de auto reden of liepen. Waarom de mannen de spullen naar bedenden hebben gegooid wordt ander onderzocht. Ze zijn in verzekering gesteld. (09-26316).

Bestuurders moeten rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed Enschede

De politie heeft op 6 maart rond 23.00 uur 23-jarige man uit Enschede aangehouden. De man had eerder op de avond aan de Geessinkweg een eenzijdig ongeval veroorzaakt. De man was door nog onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen. Getuigen hadden gezien dat hij na het ongeval was gevlucht. Op een gegeven moment kon de politie de man aan de Geesdinkbraakweg aanhouden. Na de aanhouding bleek al snel dat de man alcohol had gebruikt: 1.7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten gaven op 7 maart rond 04.40 uur een 41-jarige automobilist uit Vroomshoop aan de Hammerweg in Vroomshoop een stopteken voor controle. Uit een ademanalyse bleek de man 1,30 promille gedronken te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Uit een onderzoek op het bureau bleek de man eerder al eens was aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie heeft op 7 maart rond 06.00 uur in Hengelo een 33-jarige man uit Hengelo aangehouden voor het rijden onder invloed. Eerder op de ochtend hadden de agenten de man in het centrum van Hengelo gezien en aangesproken. De man werd aangesproken omdat hij onvast ter been was. De man verklaarde toen dat hij lopend naar huis ging. Maar iets later zagen de agenten de man met zijn auto wegrijden. Na een achtervolging stopte de man op de kruising Eikstraat/Leusveenweg. De blaastest op de Drager gaf aan dat de man gedronken had. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij een promillage van 1,30 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In Enschede zagen de agenten op 7 maart rond 03.00 uur aan de Haaksbergenstraat een automobilist slingerend rijden. Toen de 30-jarige bestuurder uit Losser werd gecontroleerd bleek hij behoorlijk gedronken te hebben. Het resultaat van de ademanalyse bleek 2.30 promille. Bovendien bleek de man geen rijbewijs, geen APK en geen verzekering te hebben. De man is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen.

Op 8 maart 2009 rond 03.00 uur werd een politieauto op de Hengelosestraat in Haaksbergen ingehaald door een automobilist. Na een stopteken werd de 27-jarige bestuurder gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de ademanalyse blies de man uit Haaksbergen 1,30 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. (09-026196/026236/026248/026217/026573)

Huisverbod uitgereikt
Enschede
Een 24-jarige man uit Enschede heeft een huisverbod opgelegd gekregen.

De man is vrijdag 7 maart om 10.10 uur door de politie in zijn woning aangehouden. Hij werd verdacht van bedreiging van zijn 19-jarige vriendin. De man heeft een huisverbod voor 10 dagen gekregen en hem is hulpverlening aangeboden. Het opleggen van Huisverbod is in Twente per 1 maart 2009 ingevoerd. (09-026240).

Man geschept door automobilist, politie zoekt getuigen Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede is op 6 maart om 14.45 uur geschept door een onbekende automobilist.

De man liep over het zebrapad vanaf de zijde van het tankstation aan de Oliemolensingel naar de andere zijde. Het slachtoffer had lichte verwondingen aan zijn armen en benen. Volgens het slachtoffer had de automobilist eerst afgeremd en vervolgens weer gas gegeven. Volgens getuigen is de automobilist na de aanrijding wel uitgestapt maar daarna weer ingestapt en weggereden. De politie roept deze automobilist op zich bij de politie te melden. Ook roept de politie getuigen op die iets meer kunnen vertelen over de auto van de automobilist: een blauwe Peugeot 205. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. (09-026009)

Politie houdt verdachte oplichting buiten heterdaad aan Almelo/Oldenzaal
De politie heeft op vrijdagochtend 6 maart een 43-jarige man uit Oldenzaal aangehouden.

De verdachte is op verzoek van Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden wegens oplichting en flessentrekkerij. De verdachte zou in de periode tussen april tot en met juli 2008 in Almelo vliegtickets hebben verkocht zonder het te leveren. Hij in verzekering gesteld. (08-088841)

Winkeldief buiten heterdaad aangehouden Almelo
De politie heeft aan de Bornerbroeksestraat in Almelo op vrijdagmiddag 6 maart een 59-jarige man buiten heterdaad aangehouden. De agenten herkenden de verdachte omdat hij gezocht wordt.

De verdachte wordt verdacht van winkeldiefstal en zou op 25 februari 2009 tevens een medewerker van een supermarkt aan de Grounausestraat in Enschede hebben bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-022082).

Politie controleert op de grens uitgaansverkeer Tubbergen
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 maart heeft de politie Twente in samenwerking met verschillende veiligheidsorganisaties een controle gehouden op het uitgaansverkeer vanuit Nederland naar Duitsland.

De controle op het grensoverschrijdende discoverkeer was gericht op in bezit hebben van drugs en wapens, maar ook op het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van de verkeersoverlast. Aan de controle werkten mee: Politie Twente, Drugs Expertise Nederland, Koninklijke Marechaussee en de Douane. Aan de controle hebben 32 functionarissen van verschillende organisaties meegedaan. De controle heeft de volgende resultaten opgeleverd: . 3 x rijden onder invloed van alcohol . 3 x rijden zonder juiste identiteitspapieren . 1 x benodigdheden voor speed/cocaïnegebruik . 2 x stanleymessen
. 2 x stokken
. 1 x schroevendraaier
. 1 x klapmes
. 3 x gebruikershoeveelheden softdrugs (wiet) . 2 x GHB en Cocaïne
. 1 x doorrijden na stopteken . 1 x geen APK
. 1 x hoeveelheid drugs (wordt ander onderzocht) . 1 x rijden op rode diesel met personenauto Twee auto's in brand gestoken
Goor
Op 7 maart 2009 rond 03.35 uur zijn in Goor twee auto's in brand gestoken.

De auto's stonden geparkeerd op de parkeerplaats aan de Meidoornstraat. Toen het echtpaar in de gaten kreeg dat de auto's in brand stonden, zijn ze naar buiten gerend. Ze hebben met brandblussers de branden kunnen blussen. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Goor. Wie de auto's in brand heeft willen steken is niet bekend. De auto's hebben flinke schade opgelopen. De auto's zijn in verband met het (technische) onderzoek veiliggesteld. (09-026231)