Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 08-03-2009

Politie op zoek naar laffe joyriders scootmobiel

TILBURG: De politie is op zoek naar de daders van een diefstal met geweld die vrijdag 6 maart jl. gepleegd is omstreeks 13.30 uur op de Lovensekanaaldijk. Een 47-jarige Tilburgse werd daar op gewelddadige wijze beroofd van haar scootmobiel. De daders lieten deze na
joyriding en een botsing tegen een brugpijler beschadigd achter.

Het slachtoffer verklaart dat zij in de richting reed van de Oude Lind. Ter hoogte van de brug onder de Quirijnstoklaan zag ze twee jongens en een meisje staan. Een van die knapen was met graffiti bezig. Twee jongens sprongen voor haar scootmobiel. Een van de gasten gaf haar een klap in haar gezicht en een schop tegen haar knie. Ze viel door die trap van haar scootmobiel af. Hierna namen die jongens plaats op haar scootmobiel en reden daarmee weg. Het meisje dat er bij hoorde, volgde die daders op haar fiets. Het slachtoffer is vanwege een hersenbloeding slecht ter been. Ze zag dat de jongens op en neer reden en met de voorzijde van die scootmobiel tegen een aldaar gelegen pijler reden. Hierna lieten zij het vervoermiddel daar achter en reden op hun fietsen weg. Het slachtoffer strompelde daarna naar haar scootmobiel. De voorzijde is zwaar beschadigd. Ze is heel erg
verdrietig door het gebeuren. De politie is dan ook dringend op zoek naar de daders en roept getuigen zich op te melden.

Het zou gaan om blanke jongens, leeftijd circa 16 en 18 jaar oud. De oudste verdachte heeft blond rechtopstaande stekels en droeg een zwarte lederen jas met achterop een afbeelding van een vogel. De jongste verdachte had bruin achterover gekamd haar in een staart. Het meisje is ook blank en circa 16 jaar. Zij heeft bruin achterover gekamd haar in een staart. Ze hadden alle drie een rugzak bij zich. Uit een van die rugzakken stak een opvallende gifgroene broodtrommel. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Tilburgse slachtoffer van huiselijk geweld

TILBURG: Een 37-jarige Tilburgse is vannacht het slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Ze zou in haar woning in Tilburg West zijn mishandeld door haar 27-jarige vriend die is aangehouden omstreeks
01.30 uur op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Hij is in verzekering gesteld. Hij had fors gedronken naar eigen zeggen een halve fles Jack Daniels Het slachtoffer was over haar hele lichaam geschopt en geslagen. Agenten zijn met haar naar het ziekenhuis gereden. Zij bleek een middenhandsbeentje gebroken te hebben. Verder had ze diverse kneuzingen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geen aanhoudingen tijdens het horecatoezicht in uitgaanscentrum

TILBURG: De afgelopen nacht is het heel erg rustig geweest in het Tilburgse uitgaanscentrum. Er werd geen enkele arrestatie verricht. De nacht van vrijdag op zaterdag hoefde de politie maar één keer in te grijpen en bleef het bij één aanhouding.

Aanhouding ter zake huisvredebreuk

OISTERWIJK: In het AZC te Oisterwijk is vannacht omstreeks 00.40 uur een 20-jarige man uit ter Apel aangehouden terzake huisvredebreuk. Hij is op 5 maart ook al door de beveiliging aangetroffen, terwijl hij een toegangsverbod heeft. Hij heeft daar verbleven, maar is vanwege overlast die hij veroorzaakte toen over geplaatst.

Auto's gestolen bij woninginbraken

GOIRLE: Vannacht is omstreeks 00.15 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Everhardus Potgieterstraat. De inbrekers hebben aan de rechterzijde van de woning het slot van de schuifpui verwijderd. In elk geval hebben de dieven een televisie gestolen. Ook de auto die buiten stond is weggenomen. Het gaat om een Mercedes met het kenteken 20-HRF-9. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto
gesignaleerd.

Ook op een adres aan de Kruipwilg werd vannacht een inbraak gemeld. Hier bleek dat de daders een uitzetraam hadden met een breekijzer hadden geforceerd. In de woning werden de autosleutels weggenomen, waarmee een zwarte Volkswagen Passat, met het kenteken 81-GZN-5 werd gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-03-2009 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |