Politie Gelderland-Zuid

Vijf bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Culemborg, Tiel, Zaltbommel en Groesbeek, 08-03-2009 o Zaterdagavond en nacht werden meerdere bestuurders in de regio onderworpen aan een blaastest. In totaal werd van vijf (beginnend) bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Rond middernacht gingen politieagenten naar de wethouder Schoutenweg in Culemborg. Daar zou een auto rijden waarvan de bestuurder vermoedelijk fors teveel gedronken had. De meldster zou de bestuurder kort hiervoor slingerend over de Wethouder Schoutenweg in de richting van de N320 hebben zien rijden. Bij de verkeerslichten op de N320 moest de bestuurder stoppen voor het rode verkeerslicht. De meldster was hierop uit de auto gestapt en had de bestuurder aangesproken. De bestuurder reageerde echter niet op haar. Hierop besloot ze de politie te waarschuwen. Op dat moment keerde de auto om en reed terug richting het centrum.

Op de parkeerplaats langs de N320 zagen de agenten de auto stilstaan met draaiende motor. De man blies 935 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid (220 ugl). Het rijbewijs van de 40-jarige man uit Polen werd direct ingevorderd.

Tiel

Rond 01.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Waalkade in Tiel. Een 26-jarige Tielenaar reed over de Waalstraat en kwam uit de richting van de Veerweg. Omdat de 26-jarige niet voldoende rechts hield kwam hij in botsing met een 28-jarige automobilist uit Tiel die hem over dezelfde weg was genaderd. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de 26-jarige gedronken had, namen ze een blaastest af. Hieruit bleek dat de man vermoedelijk fors teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 620 ugl, terwijl voor beginnend bestuurders 95 ugl wettelijk is toegestaan. De 26-jarige bleek al eerder in aanraking te zijn geweest met justitie voor vergelijkbare feiten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ten gevolge van deze aanrijding vond er korte tijd kater opnieuw een aanrijding plaats op de Waalkade. Een 33-jarige automobilist uit Tiel remde voor de aanrijding. Een 22-jarige bestuurder, eveneens uit Tiel, merkte dit te laat op en reed achterop de auto van de 33-jarige. In het kader van de regel botsen is blazen namen politieagenten ook hier een blaastest af. De 22-jarige, ook beginnend bestuurder, blies eveneens veel te veel (615 ugl). Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zaltbommel

Ook een 26-jarige beginnend bestuurder uit Brakel bleek na controle teveel gedronken te hebben. De man viel op omdat hij geen verlichting voerde. De ademanalyse wees 590 ugl op wat invordering van het rijbewijs betekent.

Groesbeek

Politieagenten zagen omstreeks 04.30 op de Drentselaan dat een auto de geslotenverklaring negeerde. De agenten namen hierop bij de 21-jarige bestuurder uit Nijmegen een blaastest af. De blaastest wees uit dat de jonge bestuurder vermoedelijk gedronken had. Op de ademanalyse blies de Nijmegenaar 375 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen wanneer de automobilisten hun rijbewijs weer terugkrijgen.

(10)

Laatst gewijzigd 08-03-2009 14:51 | © Regio Gelderland-Zuid |