Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Automobilist onder invloed met auto in sloot


Een 40-jarige man uit Doetinchem in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart op de Ellegoorsestraat in Doetinchem met zijn auto in een sloot gereden. Hij is niet gewond geraakt.


Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto in een sloot langs de Ellegoorsestraat was gereden. Agenten die ter plaatse gingen namen een blaastest bij de man af. Deze blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.


Doetinchem - Automobilist onder invloed


Zondagochtend 8 maart heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Ulft aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd tijdens een alcoholcontrole omstreeks 06.20 uur staande gehouden aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,7. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.


Doetinchem - Minderjarige inbrekers aangehouden


De politie heeft zaterdag 7 maart twee jongens (13 en 15 jaar) uit Doetinchem aangehouden voor poging tot inbraak in een bouwkeet aan de Koekendaalseweg in Doetinchem.


Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding binnen dat de twee jongens probeerden deuren en ramen van een bouwkeet aan de Koekendaalseweg open te breken. Dit lukt hun uiteindelijk niet. Een getuige die dit zag waarschuwde de politie en gaf hun signalement door. De jongens werden kort daarna op de Dennenweg aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De twee zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.


Braamt - Man aangehouden voor vernieling ruit


Een 24-jarige Ierse man is zondag 8 maart omstreeks 02.00 uur aangehouden voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid aan de Langestraat in Braamt.


Omdat de man van de uitbater geen alcohol meer kreeg, werd hij lastig. Hierop werd de man naar buiten gezet, waar hij vervolgens een ruit vernielde. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor werd ingesloten.


Eibergen - Twee gewonden bij aanrijding


Zaterdag 7 maart zijn twee vrouwen gewond geraakt toen twee auto's frontaal op elkaar botsten op de Haaksbergseweg in Eibergen.


De aanrijding vond om 17.10 uur plaats. Een automobiliste uit Haaksbergen reed met haar auto over de Haaksbergseweg in de richting van Haaksbergen. Om nog onduidelijke reden kwam de auto op de verkeerde weghelft terecht en botste daarbij frontaal op een tegemoetkomende auto. Deze auto werd bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Groenlo. De vrouw uit Haaksbergen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De vrouw uit Groenlo is met kneuzingen en een lichte hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. Haar 10-jarige dochter die bij haar in de auto zat is ook overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht na onderzoek weer naar huis.
De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Hierdoor was de weg geruime tijd afgesloten.


Heelweg - Drugscontrole bij horecagelegenheid


Zaterdag 7 maart heeft de politie in samenwerking met de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Twente Route een drugscontrole gehouden. Tijdens de controle werden ook twee speurhonden ingezet.


De controle werd gehouden tussen 7 maart 22.00 uur en 8 maart 01.15 uur. Ongeveer 3000 bezoekers liepen langs de speurhonden. Naar aanleiding van de reactie van de speurhonden werden 41 bezoekers nader gecontroleerd. Bij vier personen werden uiteindelijk kleine hoeveelheden softdrugs (wiet en /of hasjiesj) aangetroffen. Alle personen deden hiervan afstand. De softdrugs worden vernietigd. Bij een vijfde persoon, een 16-jarige jongen, werd ruim 15 gram wiet aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De jongen wordt aangemeld bij een preventieproject voor een passende maatregel en de wiet wordt vernietigd.
De bezoekers die werden betrapt op het bezit van sofdrugs moesten de horecagelegenheid direct verlaten en kregen een lokaalverbod waarin staat dat ze langere tijd niet welkom zijn.


EINDE BERICHTEN


-----------------------



---- --