Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Fietsendieven aangehouden


Op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn zijn op in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart drie jongens betrapt op fietsendiefstal. Zij zijn door de politie aangehouden.


Een 19-jarige jongen uit Brummen en twee Apeldoorners van 19 en 17 jaar, werden door de politie op heterdaad betrapt nadat ze uit een fietsenstalling op het Stationsplein een fiets hadden gestolen. De jongens zijn aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets dan wel diefstal in vereniging. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. De vader van de 17-jarige jongen is op de hoogte gebracht van het gebeurde.


Loenen (Gld) - Jongens aangehouden na poging inbraak


De politie heeft zaterdagavond 7 maart drie jongemannen(21, 20 en 17 jaar) uit Ede aangehouden nadat zij hadden geprobeerd om in te breken in een woning aan de Hoofdstraat in Loenen.


Bij de politie kwam omstreeks 20.30 uur de melding binnen dat een aantal jongens probeerden in te breken in een woning aan de Hoofdweg.


Toen agenten ter plaatse kwamen bleken deze jongens te zijn verdwenen. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de jongens korte tijd later op het Kanaal Zuid worden aangehouden. De jongens zijn aangehouden op verdenking van inbraak, dan wel poging tot inbraak in een woning en zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader verhoor. De moeder van de 17-jarige jongen is op de hoogte gebracht van het gebeurde.


Apeldoorn - Woninginbraak


Tussen vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart werd er ingebroken in een woning aan het bergje in Apeldoorn. Er werden een televisie weggenomen


Om in de woning te komen hebben de daders een raam vernield. Uit de woning werd vervolgens een televisie weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Jongen aangehouden na mishandeling


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling.


De jongen werd aangehouden nadat hij omstreeks 00.30 uur op de Hoofdstraat in Apeldoorn een voor hem onbekende jongen een vuistslag in zijn gezicht had gegeven. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn moeder in van het gebeurde op de hoogte gesteld. De jongen wordt aangemeld bij een preventieproject voor een passende maatregel.


Apeldoorn - Lastige mannen volgen politiebevel niet op


Een 38-jarige horecabezoeker zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart wegens overlast uit een horecazaak aan het Beekpark gezet.


Op straat bleef hij schreeuwen en wilde daar niet op vordering van de politie verdwijnen, waarna hij werd aangehouden.


Een 20-jarige man uit Apeldoorn bemoeide zich met de aanhouding. Omdat hij ook niet wilde voldoen aan de vordering van de politie om te verdwijnen, werd ook hij aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor.


Hoenderloo - Woninginbraken


Inbrekers hebben bij drie woningen in Hoenderloo ingebroken. Eén woning staan aan de Krimweg. Twee woningen staat aan de Paalbergweg. Er werden onder andere camera's en mobiele telefoons weggenomen


De inbraak aan de Krimweg is gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 maart. De daders zijn de woning binnen gekomen door een raam te forceren. Uit deze woning werd vervolgens geld, een digitale camera en een mobiele telefoon weggenomen.
De twee inbraken aan de Paalbergweg zijn eveneens in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 maart gepleegd. Bij één woning werd een raam geforceerd. De daders gingen er vandoor met camera's, geld, sportschoenen en mobiele telefoons. Van de andere woning werd een deur geforceerd. Uit deze woning wordt niets vermist. De politie onderzoekt de inbraken. Daarbij wordt ook onderzocht of er een verband bestaat tussen de inbraken.


Apeldoorn - Getuige gezocht van tasjesroof


Een 66-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van diefstal van haar tas. De vrouw werd zaterdagavond 7 maart omstreeks 21.30 uur op de Waalstraat in Apeldoorn beroofd van haar tas.


De vrouw fietste omstreeks 21.30 uur over de Waalstraat en werd daar plotseling aangereden door een jongen op een fiets. Hierdoor kwam de vrouw hard ten val en raakte ze licht gewond aan haar heup en knie. De fietser die haar had aangereden sommeerde de vrouw om haar tas af te geven en hij bedreigde haar daarbij. De fietser pakte vervolgens de tas van de vrouw en ging er vandoor. In verband met het onderzoek wil de politie in contact komen met een man die vlak na de beroving met zijn hond op de kruising van de Waalstraat met de Maasstraat liep. Hij wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844. Ook andere getuigen die iets hebben gezien dat in verband met de tasjesroof kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie.


EINDE BERICHTEN



---- --