Politie Noord- en Oost Gelderland

Harderwijk - Bromfietser onder invloed


Een 19-jarige man uit Garderen is in de nacht van zaterdag op zondag 8 maart op de Vijhestraat in Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 04.10 uur op de Vijhestraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, daar blies hij een promillage van 1,1. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.


Doornspijk - Aangehouden na vernieling


De politie heeft een 29-jarige man uit de gemeente Elburg aangehouden nadat hij verschillende goederen had vernield. De man werd op zondag 8 maart omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Zuiderzeestraatweg West in Doornspijk.


Een getuige meldde bij de politie dat de man vernielingen pleegde bij de bushalte op de Zuiderzeestraatweg West. Aan de hand van het signalement dat de getuige doorgaf kon de man snel worden aangehouden. Het bleek dat de man vernielingen had aangericht aan een hek, een bushaltehokje en een verkeerszuil. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie.


Nunspeet - Vier mannen aangehouden


De politie heeft zaterdag 7 maart twee 19-jarige mannen uit Nunspeet, een 18-jarige man uit Zeewolde en een 20-jarige man uit Elburg aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit schuurtje.


De politie kreeg omstreeks 05.20 uur de melding dat vier jongemannen zich ophielden in de tuin van een woning aan de Prins Hendrikstraat en dat één van hen uit een schuurtje kwam. Agenten die ter plaatse gingen konden de jongens korte tijd later aanhouden. Eerste onderzoek wees uit dat de jongens uit een schuurtje een fles drank hadden weggenomen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld.


Epe - Mountainbiker gewond na aanrijding


Bij een verkeersongeval op de kruising van de Heerderweg met de Vemderweg in Epe is zondag 8 maart even na middernacht een 16-jarige mountainbiker uit Epe gewond geraakt.


De jongen reed omstreeks 00.10 uur over de Vemderweg in Epe en verleende op de kruising met de Heerderweg geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Zwolle die over een de Heerderweg reed. De Heerderweg is een voorrangsweg.


De mountainbiker is met been- en rusletsel over gebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn.


Einde berichten

-----------------------



---- --