Ingezonden persbericht

Den Haag viert Internationale Vrouwendag groots

Amsterdam, 5 maart 2009

Internationale vrouwendag groots gevierd in Den Haag Zondag 8 maart vindt in het Atrium in Den Haag het Haags Vrouwenfeest plaats. Deze dag staat in het teken van de positie en participatie van vrouwen in Den Haag en er vinden diverse workshops, debatten, muzikale optredens en andere activiteiten plaats. Wereldwijd worden talloze evenementen georganiseerd om de dag van de vrouw te vieren. Wethouder Emancipatie van de gemeente Den Haag, Bert van Alphen, heeft ter ere hiervan in samenwerking met WOMEN Inc. en het Haags Emancipatie Centrum, Importante, het Haags vrouwenfeest in het leven geroepen en nodigt hiervoor alle inwoners van de stad uit. Minister Plasterk van het Ministerie van OCW reikt hier tevens de Joke Smit prijs uit aan een vrouw of organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet op het gebied van emancipatie.
WOMEN Inc. organiseert in samenwerking met Importante verschillende workshops waaronder: Hoe start je een eigen onderneming of wat zijn mijn competenties? Diverse Haagse 'power' vrouwen zitten hier klaar met raad en advies voor de bezoeker. Daarnaast zijn er speeddate mogelijkheden met professionals uit het bedrijfsleven, is er een netwerkcafé voor ontmoetingen met inspirerende vrouwen en zijn er diverse muzikale optredens en andere kunstuitingen. De spetterende slotact wordt verzorgd door de zangeres Izaline Calister . De toegang tot het feest is gratis en iedere inwoner van de gemeente Den Haag is welkom.
Naast bovenstaande activiteiten organiseert WOMEN Inc. ook twee grote debatten. Deze staan in het teken staan van economische zelfstandigheid en vrouwenrechten. De gespreksleiders zijn: Sandra Rottenberg (programmamaker) en Tanja Jadnanansing (NOS). Onder hun leiding debatteren onder andere Sylvia Borren (Worldconnectors), Stella Ronner-Grubacic (de Nederlandse ambassadeur voor de Millenniumdoelen), Hedy d' Ancona (oud-politica PvdA) en Mirjam Sijmons (hoofddirectie ANWB), over het belang van een financieel sterke positie van vrouwen en het belang van rechten voor vrouwen.
Meer informatie over de dag en het programma is te vinden op: www.8maartfestival.nl