Ingezonden persbericht

Alle kinderen in Veghel komen samen in actie voor War Child!

Op zondag 8 maart komen om 12 uur alle kinderen van de 14 basisscholen in Veghel samen om een levensgroot peaceteken te maken. Door letterlijk samen vrede te maken, vragen de kinderen aandacht voor hun leeftijdgenootjes in oorlogsgebieden. De kinderen zamelen die dag ook geld in voor de projecten van War Child gericht op kindsoldaten. Het levensgrote peaceteken wordt vanuit de lucht vastgelegd en afgedrukt op fotokaarten, die de kinderen huis aan huis gaan verkopen.

Veghel 4 War Child
Het peaceteken is onderdeel van de grote actie Veghel4WarChild. Dit is een initiatief van de gemeente Veghel om op allerlei manieren geld in te zamelen voor War Child. Kinderen, scholen, volwassenen, bedrijven en sportclubs doen vrijwillig mee. De mega-actie startte een paar weken geleden met een scholentour op alle 14 basisscholen in Veghel. "Dit is een evenement waar we bij War Child van dromen. Kinderen voor kinderen. Een complete gemeenschap die opkomt voor het lot van de 250.000 kindsoldaten die overal ter wereld moeten vechten. Hen weer hoop wil geven op een betere toekomst. We vinden het geweldig en hartverwarmend dat zoveel mensen in Veghel dit willen doen", zegt Iris Heijmans, actiecoördinator bij War Child.

Allerlei activiteiten
In de komende maanden vinden er diverse andere activiteiten voor War Child plaats in Veghel. De actie bereikt haar hoogtepunt tijdens het weekeinde van 27 en 28 juni. Door heel Veghel organiseren inwoners, van jong tot oud, activiteiten om geld op te halen voor War Child. Alle opbrengsten zijn bestemd voor projecten van War Child gericht op kindsoldaten.



Ingezonden persbericht