Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, 16 februari 2009

Internationale vrouwendag groots gevierd in Den Haag

Op zondag 8 maart, internationale vrouwendag, organiseert WOMEN Inc. in samenwerking met het Haags Centrum voor emancipatie, Importante, het Haags Vrouwenfeest. Dit is in opdracht van de gemeente Den Haag. Wereldwijd vinden er talloze evenementen plaats om de dag van de vrouw te vieren. Wethouder Emancipatie van de gemeente Den Haag, Bert van Alphen, organiseert ter ere hiervan een feest in Den Haag en nodigt hiervoor alle inwoners van de stad uit. In het Atrium, het stadhuis van Den Haag, vinden er de gehele dag diverse activiteiten plaats die in het teken staan van de positie en participatie van vrouwen. Minister Plasterk van het Ministerie van OC&W reikt hier tevens de Joke Smit Prijs uit aan een vrouw of organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet op het gebied van emancipatie.

WOMEN Inc. organiseert in samenwerking met Importante verschillende workshops waaronder: Hoe start je een eigen onderneming of wat zijn mijn competenties? Verschillende Haagse `power' vrouwen zitten hier klaar met raad en advies voor de bezoeker. Daarnaast zijn er speeddate mogelijkheden met professionals uit het bedrijfsleven, is er een netwerkcafé voor ontmoetingen met inspirerende vrouwen en zijn er diverse muzikale optredens en andere kunstuitingen. De spetterende slotact wordt verzorgd door de zangeres Izaline Calister. De toegang tot het feest is gratis en iedere inwoner van de gemeente Den Haag is welkom.

Naast bovenstaande activiteiten organiseert WOMEN Inc. ook twee grote debatten. Deze staan in het teken staan van economische zelfstandigheid:'Moet een vrouw haar eigen boontjes doppen?' en vrouwenrechten: `Gebruik jij je rechten?'. Deze onderwerpen zijn door Haagse vrouwen aangedragen. De gespreksleiders zijn: Sandra Rottenberg (programmamaker) en Tanja Jadnanansing (NOS). Onder hun leiding debatteren onder andere Sylvia Borren (Worldconnectors), Hedy d' Ancona (oud-politica PvdA) en Mirjam Sijmons (hoofddirectie ANWB), over het belang van een financieel sterke positie van vrouwen en het belang van rechten voor vrouwen.

Meer informatie over de dag en het programma is te vinden op: www.8maartfestival.nl .

WOMEN Inc.: Vergroot je kansen!
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van




hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur. Kijk voor meer informatie op: www.womeninc.nl.



Ingezonden persbericht