Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 23 februari 2009

Feestelijke Waterdag in het Ilperveld

Op zondag 8 maart van 10.00 tot 16.00 uur opent Landschap Noord-Holland het buitenseizoen met een feestelijke Waterdag in en om het Bezoekerscentrum Ilperveld. Tijdens deze dag geeft het Bezoekerscentrum u een voorproefje van wat het Ilperveld te bieden heeft. U kunt varend of wandelend via diverse routes het gebied verkennen. Ook kunt u een kijkje nemen bij de koeien in de potstal. Er is een spectaculaire Drakenbootrace, waar u als bezoeker aan mee kunt doen, en een gezellige Natuurmarkt met streekeigen producten. Een verhalenverteller vertelt spannende verhalen over het verleden. Uiteraard is er een kraam van Landschap Noord-Holland voor alle informatie over de activiteiten voor het komende seizoen.

Voor de kinderen is er genoeg te doen. Voor de kleintjes van groep 1 tot en met 4 van de basisschool is er een kabouterpad met allerlei leuke vragen en opdrachtjes. Voor de grotere kinderen zijn er wetenschappelijke proefjes te doen op het Ilperpad.

Programma
Om 11.00 uur kunt u deelnemen aan een spectaculaire race op het Noordhollandsch Kanaal. Het Drakenbootteam van Concrete Dragons uit Amstelveen gaat de strijd aan tegen de pas aangeschafte kajaks van het Bezoekerscentrum. U kunt zich aanmelden voor deelname aan deze race via info@landschapnoordholland.nl. Als u mee wilt doen dient u wel om 10.30 uur aanwezig te zijn.

Om 14.00 uur wordt het vernieuwde Ilperpad officieel geopend. Dit pad kunt u de hele dag te voet verkennen. Het pad begint achter het Bezoekerscentrum en is zo´n 700 meter lang. Via verschillende activiteiten bereikt u de vogelhut aan de rand van het water. Met of zonder verrekijker kunt u van hieruit diverse vogelsoorten observeren. Zowel het Ilperpad als de vogelhut zijn geschikt voor rolstoelen.

Toegang
Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van ¤ 3,00 per volwassene (voor Beschermers van Landschap Noord-Holland ¤ 2,00) en ¤ 1,00 per kind. Verder zijn alle activiteiten - dus ook de huur van boten en kajaks! - deze dag gratis.

Voor het gebruik van de boten wordt wel om een legitimatiebewijs gevraagd (dit geldt ook voor Beschermers). Op deze open dag mogen de fluisterboten en kajaks uiterlijk een half uur per keer worden gebruikt. Dit om zoveel mogelijk mensen aan de beurt te laten komen.

De routebeschrijving en meer informatie zijn te vinden op: www.landschapnoordholland.nl/bezoekerscentrum.php of telefonisch bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. Het Bezoekerscentrum ligt aan de Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer (tegenover Watergang). Vanwege gebrek aan parkeerplaatsen verzoeken we u om per fiets of openbaar vervoer te komen!

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________________________________________________________