PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Spreek de PvdA gerust een keer aan!
Altijd prikkelende columns

Internationale vrouwendag in Amsterdam: onderwijs als integratiefabriek


Datum: Zondag 8 Maart '09

Tijd: 12.00-14.00 uur

Locatie: HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ, Amsterdam

Vrouwen van Amsterdam,Op 8 maart is het internationale vrouwendag. In alle delen van de wereld komen vrouwen bij elkaar om elkaar te inspireren.

Het PvdA vrouwennetwerk Amsterdam organiseert een bijeenkomst met als thema: onderwijs als integratiefabriek. Op het partijcongres van 14 en 15 maart staat de PvdA integratieresolutie op de agenda. Deze resolutie bevat paragrafen over onderwijs. Deze paragrafen zijn het uitgangsgpunt voor debat. Het uitgangspunt van de resolutietekst is: we vieren de successen, zonder de problemen te ontwijken. We zoeken oplossingen gericht op de toekomst. Integratie met perspectief. We praten op 8 maart over het effect van vroegschoolse educatie op het taalniveau van kinderen. Over hoe leerlingen vervolgonderwijs kunnen volgen waar ze gezien hun talenten recht op hebben. Over de rol van scholen in de inburgering van ouders met jonge kinderen. En over een verplichte maatschappelijke stage voor ouders op de school van hun kinderen. Als gastsprekers zijn uitgenodigd: Margriet Bosman (conrector Barlaeus gymnasium), Anne-Mieke Bulters (directeur basisschool de Kraal), Yman Mahrach (PvdA fractie Amsterdam) en Mirugia Sikkens (docent Nederlands als 2de taal).

We beginnen om 12.00 uur en stoppen om 14.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van het HTIB 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ Amsterdam.
Voor een routebeschrijving zie www.htib.nl

Terwijl we debatteren eten we met elkaar. De organisatie zorgt voor drinken, brood en boter. Wie komt wordt verzocht iets mee te nemen voor bij de lunch. Beleg, een salade of een bijgerecht. We hopen op een lunchbuffet vol lekkernijen van over de hele wereld.

Wie wil komen, kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar pvdavrouwenamsterdam@hotmail.com.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Er is geen kinderopvang georganiseerd. Toch is de locatie dusdanig kindvriendelijk dat het meenemen van kinderen tot de mogelijkheden behoort. Wel graag vermelden bij opgave.

Tot 8 maart.

Het PvdA Vrouwennetwerk Amsterdam