Ingezonden persbericht


AREOPAGUS
Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland

PERSBERICHT

Zondag 8 maart 20.00 uur, Lutherse kerk

ROSMARIE BLAAUBOER SPEELT EMILY DICKINSON
i.s.m. Algemeen Vrouwen Overleg Waterland

In een voorstelling van vijf kwartier brengt Rosmarie Blaauboer de dichter Emily Dickinson tot leven. Rosmarie ontving uitmuntende recensies voor deze voorstelling. Zoals: 'Weergaloze vertolking.' Theatermakers zeggen: subtiel, intens, ontroerend, inspirerend. 'Het is Blaauboer gelukt de aandacht van het publiek van begin tot einde aan zich te binden', vond de Oegstgeester Courant.

Het is inmiddels een traditie dat op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart, het Algemeen Vrouwen Overleg Waterland (AVOW) in samenwerking met Areópagus een speciale voorstelling organiseert. Steeds weer weten de organisatoren bekende actrices naar Monnickendam te lokken. De afgelopen twee jaar stond Margreet Blanken op de planken van de Lutherse kerk, en met zeer groot succes. Dit jaar is de beurt aan Rosmarie Blaauboer.

'Als ik speel, wil ik verhalen vertellen over mensen, over wat hen beweegt, en deze verhalen spelen en delen met andere mensen', zegt Rosmarie Blaauboer. Dit keer vertelt zij het verhaal van dichter Emily Dickinson (1830-1886). De voorstelling is gebaseerd op brieven en gedichten van Dickinson en op het boek 'The Belle of Amherst' van W. Luce.

Rosmarie Blaauwboer ontving veel goede recensies voor deze voorstelling. Wie meer wil weten kan terecht op www.rosmarie.nl.

Zaal open 20.00 uur, aanvang voorstelling 20.30 uur.

Toegang gratis, Aréopagus-bus bij de uitgang.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). Zie www.areopagus.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht