Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 8 maart 2009:

Oud-burgemeester Schmitz te gast bij viering Vrouwendag PvdA

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De PvdA Haarlem verzorgt, net als ieder jaar, een inspirerend middagprogramma voor vrouwen (mannen zijn zeker ook welkom). Dit keer bestaat het programma uit twee delen: een stadswandeling langs legendarische vrouwen uit de Haarlemse geschiedenis en een bijeenkomst met de Haarlemse oud-burgemeester Elisabeth Schmitz.

De PvdA verzamelt om 13:30 bij Stempels (Klokhuisplein 9, Haarlem) voor een kopje koffie/thee, waarna om 14:00 uur een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde wandeling wordt gemaakt langs Haarlemse vrouwen die in de geschiedenis en het heden belangrijk zijn voor Haarlem.

Na deze wandeling die ca. 1 ½ uur zal duren is er vanaf 15:30 uur een bijeenkomst in Stempels. Hier zal oud-burgemeester Elisabeth Schmitz een praatje houden. De PvdA is zeer verheugd met haar komst naar Haarlem. Ook zij heeft bijgedragen aan de vrouwengeschiedenis van deze stad. Schmitz was van 1985 tot 1994 burgemeester van Haarlem. Daarna werd zij staatssecretaris van Justitie in het eerste paarse kabinet. Het duo 'Buurmans leed' zal hierna enkele liederen ten gehore brengen waarna de om ongeveer 17:00 uur wordt afgesloten.

*** EINDE PERSBERICHT ***