Gemeente Delft

8 maart internationale vrouwendag

Op zondag 8 maart viert Delft de internationale vrouwendag in theater de Veste. Het wordt een spetterende dag met muziek, discussie en theater. Het dagprogramma (12.30 - 18.00 uur) is toegankelijk voor iedereen, het avondprogramma (18.30 - 23.00 uur) alleen voor vrouwen. De thema's van dit jaar zijn armoede verminderen, gelijkwaardigheid voor vrouwen en mannen en het verbeteren van de gezondheid van moeders. Wethouder Saskia Bolten (emancipatie) opent de dag om 13.00 uur.

Het dagprogramma bevat onder andere lezingen over de aanpak van armoede (Sylvia van der Berg-Ortega), milleniumdoelen en internationale solidariteit (Ineke van der Wel, burgemeester Rijswijk). Zowel overdag als 's avonds wordt de voorstelling IkVrouw van het Wijktheater Delft opgevoerd. Het avondprogramma biedt verder een buikdansact, en verder veel dans en zang. Meer informatie over vrouwendag en het programma in Delft en andere steden is te vinden op www.vrouwendag.nl

Internationale Vrouwendag is de actiedag van de vrouwenbeweging, jaarlijks op 8 maart. De bedoeling van de dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen.

Noot voor de redactie,