Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 4 maart 2009

Meer Tonka op Den Haag FM

Vanaf zondag 8 maart heeft Radio Tonka extra zendtijd op Den Haag FM, de lokale omroep van Den Haag. De voormalige undergroundpiraat zal zes dagen in de week (zondag t/m vrijdag) van middernacht tot 03.00 uur te beluisteren zijn op 92.0 FM.

Tonka heeft jarenlang als piratenzender uitgezonden vanuit kraakpanden als het Brullend Breekijzer, Blauwe Aanslag en De Illusie. Sinds 2005 zendt Tonka legaal uit op Den Haag FM. In mei dit jaar zal Radio Tonka het 15-jarig bestaan op gepaste wijze vieren.

De nieuwe programma's vormen een belangrijke aanvulling op de bestaande programmering. Tonka is sinds haar ontstaan in 1994 gericht op de underground of subcultuur van Den Haag. Dit betekent veel aandacht voor alternatieve muziek, experimentele kunst en vernieuwende cultuur. Nieuw in de uren van Tonka zijn o.a. programma's over hiphop, poëzie, geïmproviseerde muziek, breakcore en dubstep, balkanbeats, multimedia-installatiekunst, circuitbending, punk, noise en soul.

Uniek in Nederland
Met een dergelijk aanbod is Den Haag FM uniek in Nederland. Er is geen enkel vergelijkbaar legaal radiostation op de FM dat zo veel ruimte geeft aan alternatieve cultuur.

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en de kabelradiokanalen Den Haag Totaal 106.8 en Den Haag FM 95.9.

/////