Provincie Antwerpen



----------
8 maart: Internationale Vrouwendag in Turnhout

Op zondag 8 maart viert de wereld samen met de provincie Antwerpen de Internationale Vrouwendag in Turnhout. Een gratis feest, dat traditioneel in het teken staat van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Het centrale thema in Turnhout wordt 'Vrouwenkracht'.

Het Platform Vrouwenkracht Kempen werkte dat thema uit in een gevarieerd en overvol programma met optredens (ondermeer De Valse Teefjes, Belcirque, Barbara Dex), animatie, workshops, theater, lezingen, getuigenissen uit het Zuiden, wandelingen, een info- en doemarkt, een Rondetafel over "Vrouwen gaan voor kwaliteit", een tentoonstelling, ... Samen met ons vieren ook wat vrouwen uit Berbesti (Roemenië) de internationale vrouwendag.

Boek
We ronden de dag af met de voorstelling van het verhalenboek 'Kempense Vrouwenkracht'. Voor het platform Vrouwenkracht Kempen tekende Iris Baetens 21 verhalen op van Kempense vrouwen die getuigen over hun inzet en hun engagement. Ze leggen hun ziel in hun werk in de plaatselijke wereldwinkel, in hun kookkunst op Chirokamp, in het naaiatelier van het asielcentrum of in hun strijd tegen kernwapens. Wat hen bindt, is de passie voor wat ze doen: gedreven om de wereld te verbeteren. Kempense Vrouwenkracht is een ode aan duizenden geëngageerde vrouwen. Als bezoeker krijg je dan gratis dat boek mee.

Iedereen welkom
Alle activiteiten kan je gratis meemaken. Iedereen is welkom: jong of oud, man of vrouw, single of groot gezin. We voorzien kinderanimatie voor kinderen van drie tot twaalf: zo kan je ongestoord alle activiteiten meemaken.

Praktisch
zondag 8 maart van 10 tot 19.30 uur, Turnhout, Paterspand, Patersstraat 100. Gratis! Meer informatie vind je op www.vrouwenkracht.org of krijg je van Viviane Schuer (014 41 15 65 of viviane.schuer@vormingpluskempen.be).

Contact
Op de dag zelf kan je terecht bij Viviane Schuer (0474 85 88 69) of Iris Baetens (0476 21 51 59). Het precieze programma vind je op http://vrouwenkracht.org/index.php/programma.html.

De Vrouwendag krijgt de steun van de Provincie Antwerpen, Vormingplus Kempen, mo*, GvA, RTV, het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en de stad Turnhout.

Op de website www.vrouwenkracht.org vind je eventueel nog meer illustratie- en tekstmateriaal onder het kopje 'Pers en Promo'.

Speciale wensen? Dan kan je terecht bij Dirk Raeymaekers, communicatiemedewerker van Vormingplus Kempen.