Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Voetbalvereniging De Esch neemt kunstgrasveld en nieuwe kleedkamers in gebruik

gepubliceerd op : 5-3-2009

Op zondag 8 maart a.s. gaat een lang gekoesterde wens van voetbalvereniging De Esch in vervulling. Dan worden het kunstgrasveld en de twee nieuwe kleedkamers in gebruik genomen. Wethouder Frits Rorink verricht om 12.15 uur de officiële opening. Tussen 11.00 uur en 13.15 uur vinden diverse activiteiten plaats die in het teken staan van deze gebeurtenis.

Belangrijk onderdeel hierbij is een sponsorloop rondom het nieuwe kunstgrasveld, waarbij de gehele vereniging betrokken is, van jong tot oud. Naast een bijdrage voor de verbouwing van de keuken in de kantine, wordt een deel van de opbrengst ook bestemd voor het KiKa-fonds (Kinderen Kankervrij). Daarnaast worden er twee wedstrijdjes gespeeld op een half veld van het kunstgras, waarbij de binnen de vereniging beruchte Old Stars hun opwachting zullen maken.

De provincie heeft eenmalig een subsidie verstrekt voor de opwaardering van sportaccomodaties. Deze subsidie heeft de gemeente gebruikt voor de aanleg van een kunstgrasveld voor voetbalvereniging Berghuizen en voetbalvereniging De Esch. Wethouder Frits Rorink: "Met de realisering van het kunstgrasveld bij De Esch hebben alle vier voetbalverenigingen minimaal één kunstgrasveld. Dit is een evenredige verdeling van basiskwaliteit. De Esch trekt nu ten opzichte van de andere voetbalverenigingen het been bij."

Voorzitter Jan van der Meulen zegt verheugd te zijn over de ontwikkelingen bij De Esch: "De positieve ontwikkelingen bij De Esch, zowel in ledental, prestaties van de teams, maar zeker ook in de sfeer binnen de vereniging werken inspirerend op de betrokkenheid van de leden." Volgend jaar viert de vereniging het 25-jarig jubileum, een gebeurtenis die zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan. "Op dit moment is een jubileumcommissie al aan de slag om er een mooi feest van te maken", vertelt Van der Meulen.

Met een kleine 500 leden speelt De Esch een belangrijke rol binnen sportief Oldenzaal. En met de huidige vernieuwde accomodatie kan er ook voor de dag gekomen worden. Terecht kunnen de leden trots zijn op hun sportpark.