Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 08-03-2009

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in Oosterhout

OOSTERHOUT: een 43-jarige Oosterhouter is vannacht omstreeks 03.30 uur op de Mathildastraat aangehouden Agenten zagen dat hij aan het wildplassen was. Tijdens het bekeuringsgesprek weigerde hij zijn identiteitsbewijs af te geven. Hierop is hij aangehouden. Hij is vanmorgen, nadat zij identiteit was vastgesteld, in vrijheid gesteld.

Omstreeks 02.43 uur werd op de Klappeijstraat ook een 58-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij niet aan de vordering van agenten voldeed te vertrekken. De man wilde per se een café binnen, waar op dat moment een vrouw onwel was geworden door een epileptische aanval. Daarvoor was inmiddels een ambulance onderweg. De verdachte die onder invloed was van alcohol, stelde zich op als bedrijfshulpverlener en wilde naar binnen gaan om te assisteren. De agenten gaven
herhaaldelijk aan dat dat niet nodig was en dat alles onder controle was. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden ter zake het niet voldoen aan een vordering. De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij hooguit 5 of 6 biertjes op had en dat hij beslist niet dronken was geweest. Hij had willen helpen en spreekt van miscommunicatie.

Rijder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Vannacht is omstreeks 00.05 uur op de Burgemeesteer
Smeelelaan een 32-jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 310 ugl.

Steentjesgooiers aangehouden

EETHEN: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.15 uur op de Kleibergsestraat twee jongens, een 14-jarige knul uit Eethen en een 15-jarige jongen uit Giessen aangehouden die steentjes naar passerende auto's hadden gegooid. Hierdoor was de voorruit van een van die auto's vernield.

De benadeelde en omstanders hebben de jongens achterhaald en
overgedragen aan de politie. De jongens verklaarden dat ze zich verveeld hadden en hadden besloten om grindsteentjes naar auto's te gooien. Ze hadden zich in de bosjes verstopt en naar een stuk of zes voorbijrijdende auto's steentjes gegooid. Ze hadden er naar eigen zeggen één geraakt waarvan de bestuurder direct bij hen verhaal kwam halen. Achteraf vinden ze het heel dom wat ze gedaan hebben, ze hadden zich niet het gevaar gerealiseerd. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Tilburger aangehouden voor vernieling en bedreiging

OOSTERHOUT: Een 22-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.50 uur op de Zwanedonk aangehouden. De verdachte zou de beheerder van een horecagelegenheid, een 47-jarige man, bedreigd hebben. Ook had hij een ruit vernield.

De verdachte, die in de zaak muziek gedraaid had, verklaarde dat de problemen begonnen waren toen de beheerder er bij hem op had
aangedronken dat hij zijn spullen sneller moest opruimen, omdat hij er in de ochtend weer vroeg bij moest zijn. Hierover kregen zij een woordenwisseling die escaleerde, waarbij de Tilburger een dreigement zou hebben geuit. De exploitant zou toen zelf een deel van de
installatie buiten gezet hebben. Vervolgens had de Tilburger met de standaard van een van de luidsprekers tegen de deur gebeukt en een ruit vernield. Volgens de Tilburger was dit geen opzet geweest, ook zou hij alleen iets dreigends hebben gezegd op het moment dat hij door de aangever was vastgepakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsgebruiker aangetroffen in gestolen bestelauto

WAALWIJK: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 13.40 uur op de A-59 een 25-jarige Tilburger aangehouden die in een gestolen bestelauto reed. De verdachte verkeerde onder invloed van verdovende middelen. Hij had 5 gripzakjes cocaïne bij zich.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-03-2009 15:43 | © Regio Midden en West Brabant |