Barbie viert haar 50e verjaardag met een verzamelbeurs in Haarlem


HAARLEM, 20090201 -- Dit jaar viert Barbie haar 50e verjaardag. Barbie is de meest bekende fashion doll ter wereld en mode icoon die vele meisjes al generaties lang inspireert. De pop die in 1959 in Amerika op de markt kwam was na een korte introductieperiode zo populair dat na een paar jaar de pop niet alleen in Amerika, maar ook in vele Europese landen een regelrecht succes was. Ook in Nederland was de pop al in het begin van de 60-er jaren verkrijgbaar en ongekend populair.

Door de jaren heen is Barbie altijd populair gebleven en naarmate de tijd vorderde is Barbie niet alleen populair gebleken onder meisjes die met de pop speelden, ook verzamelaars weten haar sinds enkele decennia op waarde te schatten.

Barbie In Holland organiseert al sinds jaren voor Barbieverzamelaars twee maal per jaar een Barbie verzamelbeurs. Op zondag 8 maart, één dag voor Barbie's officiële verjaardag, is er weer een beurs, dit keer in Haarlem.

Op deze gezellige dag kunnen Barbie liefhebbers van jong tot oud weer terecht op de beurs voor hun geliefde pop. Of je nu met Barbies speelt, verzamelaar bent of met Barbie als stijl- en mode-icoon bezig bent, de beurs is dé "place to be"!
Het leuke aan de Barbie In Holland Verzamelbeurs is dat je er alles kunt vinden wat met Barbie te maken heeft. Van de oude poppen en kleding vanaf de 60-er jaren tot en met de collectibles voor de verzamelaar van nu. Speciaal voor dit jubileumjaar van Barbie heeft Mattel, de fabrikant van Barbie, bijzondere herdenkingspoppen gemaakt die ongetwijfeld op de beurs te zien en te verkrijgen zullen zijn.

De Barbie In Holland organiseert speciaal voor deze gelegenheid een loterij waarvan de opbrengst direct gaat naar Stichting de Cliniclowns Nederland. Deze stichting biedt kinderen, die het moeilijk hebben door ziekte en/of handicap, afleiding en plezier en laat hen gewoon weer even kind zijn. De loten kosten ¤ 1,- per stuk waarmee men kans maakt op leuke Barbieprijzen. Uiteraard kan iedereen zo veel loten kopen als men wil.

Naast de loterij vertoont Barbie In Holland op een groot scherm in de beurszaal oude Barbie commercials.

Op de beurs zullen niet alleen Nederlandse Barbie dealers aanwezig zijn, maar ook diverse dealers uit omringende landen. Samen zullen zij meer dan 90 tafels vullen tijdens de Barbie In Holand Verzamelbeurs op zondag 8 maart in Haarlem.

Beurslocatie:
Hotel van der valk, Toekanweg 2, 2035 LC Haarlem.

Openingstijd:
Van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Toegangsprijzen:
Per persoon ¤ 5,-
Kinderen tot 12 jaar ¤ 2, 50
Kinderen tot 5 jaar GRATIS toegang.

Kinderen tot 12 jaar, die verkleed als Barbie of als Ken naar de beurs komen hebben GRATIS toegang en ontvangen bovendien een GRATIS lot voor de loterij.

Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.barbie50jaar.nl of www.barbieinholland.nl





ingezonden persbericht