Personal assistants op jacht naar deskundige vrouwen


Internationale Vrouwendag startsein voor Mama Cash-maand bij vrouwenindemedia.nl

AMSTERDAM, 20090208 -- De makers van de website vrouwenindemedia.nl zijn op zoek naar deskundige vrouwen. ZIN Personal Assistants stelt vanaf 8 maart - Internationale Vrouwendag - een maand lang vier PA's beschikbaar om zoveel mogelijk bijzondere vrouwen te vinden en zich aan te laten melden op Vrouwenindemedia.nl. Als tegenprestatie biedt Vrouwenindemedia.nl aan een maand lang 50 procent van de opbrengsten te doneren aan vrouwenfonds Mama Cash.

Vrouwen in de media
Begin 2008 was Internationale Vrouwendag voor dagblad Dag aanleiding om onderzoek te doen naar het aantal vrouwen dat in de media aan het woord komt. De uitslag was teleurstellend. Slechts 1 op de 5 namen was van een vrouw. Vrouwenindemedia.nl is opgezet om redacties gemakkelijker in contact te brengen met vrouwelijke deskundigen. Want die zijn er genoeg!

Kansen creëren
Vrouwenindemedia.nl, ZIN Personal Assistants en Mama Cash hebben als gemeenschappelijke deler dat ze zich inzetten voor de ontwikkeling van vrouwen en het creëren van kansen voor vrouwen. ZIN Personal Assistants is Nederlands grootste dienstverlener in het bemiddelen van personal assistants voor tijdelijke of vaste posities binnen organisaties. ZIN Personal Assistants heeft al verschillende initiatieven ontplooid om Mama Cash structureel te steunen. Voor de Mama Cash-maand hebben ZIN Personal Assistants en Vrouwenindemedia.nl de handen ineen geslagen.

Mama Cash
Mama Cash is het oudste internationale vrouwenfonds wereldwijd - opgericht in Nederland in 1983. Zij ondersteunt overal ter wereld - ook in Nederland - vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen, omdat zij gelooft dat maatschappelijke verandering begint bij vrouwen en meisjes. Sinds 1983 heeft Mama Cash meer dan 6.000 vrouwenprojecten gesubsidieerd en meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd. Zij is actief in Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Europa en de Gemenebest der Onafhankelijke Staten.

Aanmelden voor vrouwenindemedia.nl kost 9,99 euro (excl. btw). Vanaf 8 maart 2009 wordt een maand lang 50 procent van de opbrengst gedoneerd aan Mama Cash.





Buro Wullenhoven