Ministerie van Defensie

Lezing 'Moderne Indonesische schilderkunst'

Datum: 8 maart Tijdstip: 14.00 Locatie: Landgoed Bronbeek, Velperweg 147 te Arnhem

Bij Indonesische kunst denken velen aan traditionele batikpatronen en wayangvoorstellingen. De moderne Indonesische schilderkunst is minder bekend, maar ook zeer de moeite waard. Drs. Rapti Miedema (Stichting Tong Tong) bespreekt op zondag 8 maart 2009 om 14.00 uur in museum Bronbeek het werk van een aantal moderne Indonesische kunstenaars.

Rapti Miedema behandelt in vogelvlucht de ontwikkelingen van de Indonesische schilderkunst vanaf 1945. Daarbij belicht ze politiek geëngageerde kunstuitingen van vlak na de onafhankelijkheid en de zoektocht naar de eigen Indonesische culturele identiteit van hedendaagse kunstenaars.

Rapti Miedema studeerde Indonesische Talen en Culturen in Leiden. In 2004 voltooide zij haar studie met een scriptie over traditionele Balinese schilderkunst. Sinds 2006 is zij bij Stichting Tong Tong werkzaam t.b.v. de jaarlijkse Pasar Malam Besar op het Malieveld in Den Haag. Daarnaast is ze redactielid voor Aziatische Kunst, het magazine van de Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst.

Deze lezing wordt georganiseerd i.s.m. de Volksuniversiteit Arnhem. Toegangsprijs incl. museumentree: EUR 10,-.

Inschrijving is noodzakelijk: T 026 4422363 of www.volksuniversiteit.nl/arnhem