Ingezonden persbericht

Wij kunnen het samen doen..

Assadaaka multiculturele vereniging, Onze Hoop, de Nederlandse bond voor Oudere Migranten Actief (NOMA) en Humanistisch organisatie (de Gemeenschap) doen mee aan viering op 8 maart van de Internationale Vrouwendag.

"De emancipatie van de vrouw en de Islam''

Wanneer: zondag 8 maart 2009

Waar: Assadaaka, Buurthuis de Meevaart
Adres Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam
Tijd: 18.30-21.00 uur

In het kader van Internationale Vrouwendag en de geboorte dag van de profeet Mohammed (SAW) organiseren de vrouwen van Assadaaka en Onze Hoop een feestelijke avond op 8 maart.

Vrouwen/mannen, armen/rijken, gezonde en zieke mensen leven in onvrijwillig gescheiden werelden. Hokjesgeest wordt dit ook wel genoemd: de wereld op basis van versnippering indelen, wat wederom polarisatie tot gevolg heeft en een scheuring in de samenleving. De vrouwen van Assadaaka, voelen zich op de eerste plaats mens en dat willen ze uitdragen en leven. Deze avond, waarbij mannen ook welkom zijn, is een mengeling van interessante voorstellingen en discussie met als thema: ''Wat is emancipatie en wat zegt de Islam hier over?'' De avond wordt afgesloten met verschillende optredens van dans, zang en muziek.

Komt allen!!!