KNSB

Slotdag AEGON Challenge Cup eindigt in waar schaatsfeest

publicatie: 8-3-2009


Laura Ponzio verrast in Den Haag

Den Haag (KNSB) - De Nederlandse Laura Ponzio heeft op de AEGON Challenge Cup in de categorie Debs de gouden medaille gewonnen. De 12-jarige kunstrijdster won zowel de korte als de vrije kür en hield daarmee gerenommeerde deelneemsters uit maar liefst negen landen achter zich.

Ponzio reed foutloze kuren met dubbele Axels en schaatste een totaalscore van bijna 100 punten bij elkaar, een magische grens in het kunstrijden. De nummers twee en drie kwamen uit Zwitserland, respectievelijk Alisson Perticheto en Andrina Sigron. Op de vierde plek (van de vijftien deelneemsters) eindigde Anne-Sophie Goossens. Zij stond na de korte kür nog achtste.
Bij de Junioren jongens bleef Florian Gostelie verrassend Boyito Mulder voor. De twee Nederlanders werden 13 en 14. De laatste, vorige week nog deelnemer aan WK junioren, was niet in goede doen. Het Junioren damesveld kende 22 deelneemsters met Nederlands juniorenkampioene Manon van Huijgevoort, die als elfde eindigde.

Manouk Gijsman reed bij de Dames een ietwat teleurstellende korte kür, maar revancheerde zicht met een sterke vrije kür, waardoor ze opklom naar een tiende plaats.
Bij de mannen zetten de nummers twee, drie en vier van Europa de Uithof op z'n kop. De Fransman Brian Joubert had zich helaas op het laatste moment geblesseerd moeten terugtrekken, maar het niveau was er niet minder om. Voor een goed gevulde hal imponeerde Samuel Contesti. De Italiaan was een maatje te groot voor de Belg Kevin van der Perren en Jamal Othman uit Zwitserland.

De Team Award voor het winnende land van de AEGON Challenge Cup 2009 werd door de Haagse wethouder van sport Sander Dekker uitgereikt aan Japan.

Het traditionele Gala op de slotdag werd gevolgd door de AEGON Junior Schaats Challenge. Onder begeleiding van een DJ, oud-wereldkampioene Annamarie Thomas en de mascotte van de AEGON Junior Schaatsclub Kimo gingen ruim 300 kinderen het ijs op.

Tijdens een optreden van de meidengroep Djumbo werd het een waar schaatsfeest, waarbij Kimo de ijskimo de kinderen voorging in een schaatspolonaise. Na de pret die veel kinderen al hebben beleefd tijdens de AEGON Junior Schaatsspelen weer een mooie activiteit om jonge kinderen schaatsplezier te laten beleven!

Meer informatie >>>