Gemeente Almelo

Tentoonstelling Ontdekking van de Ander in het Stadhuis van Almelo

16 februari 2009 - Vanaf maandag 9 maart 2009 is in het Stadhuis van Almelo de tentoonstelling Ontdekking van de Ander te zien. Deze tentoonstelling is onderdeel van de Interculturele dialoog, een project van de Gemeente Almelo en Stadt Münster. De reizende binationale tentoonstelling was in december al in Münster. In februari is de tentoonstelling te zien in de Bibliotheek in Almelo, waarna de publiekshal van het Stadhuis aan de beurt is. De in 2007 gerenoveerde publiekshal leent zich uitstekend voor dit soort tentoonstellingen.

De Europese Commissie heeft het jaar 2008 uitgeroepen tot het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog. Een jaar waarin mensen gestimuleerd worden om meer respect voor elkaar te hebben, meer kennis van ieders cultuur op te doen en meer vaardigheden te krijgen in het omgaan met een diversiteit aan culturen. In dat kader hebben de Gemeente Almelo en Stadt Münster het project `Interculturele dialoog' opgestart. Onderdeel van dit project is `Ontdekking van de Ander'.

Zowel de Gemeente Almelo als Stadt Münster hebben diverse activiteiten georganiseerd. In Almelo zijn tijdens de ZomerWijkWeken van Scoop Welzijn de samenwerking tussen en omgang met verschillende culturen onder de aandacht gebracht. Zo is het samenwerken gestimuleerd tijdens het bouwen van hutten in Huttenland. Dit is vastgelegd en heeft geresulteerd tot een tentoonstelling `Ontdekking van de Ander' met videobeelden, foto's en tekeningen.

De tentoonstelling is van dinsdag 17 februari tot en met zaterdag 7 maart te zien in de Bibliotheek in Almelo op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf maandag 9 maart kunnen geïnteresseerden terecht op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur in de publiekshal van het Stadhuis in Almelo. De tentoonstelling is daar te zien tot en met vrijdag 27 maart.