FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


mededeling VAN HET favv

Van SANITEL naar "SANITRACE"

Sanitel tijdelijk buiten werking

Op 9 maart 2009 schakelt het FAVV over naar een nieuw SANITEL-systeem, "SANITRACE". Het nieuwe systeem "SANITRACE" komt op 16 maart in productie.

Deze omschakeling van de oude naar de nieuwe informaticatoepassing heeft als gevolg dat van 9 maart tot 16 maart SANITEL, SANINET en het VRS (telefonisch meldsysteem) onbeschikbaar zullen zijn voor alle gebruikers.

Vanaf 16 maart is het nieuwe systeem beschikbaar, maar het valt niet uit te sluiten dat er zich in de dagen die daarop volgen nog problemen zouden kunnen voordoen. Uiteraard wordt al het mogelijke gedaan om deze problemen zoveel mogelijk te vermijden.

Ook bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) zullen, omwille van de uitschakeling van hoger vermelde toepassingen, in diezelfde periode de I&R werkzaamheden onmogelijk of bemoeilijkt zijn.

In de vermelde periode zullen onder meer de bestelling van oormerken, van documenten, de verwerking van paspoorten, de geboorte-, vertrek- en sterftemeldingen, het afleveren van nieuwe identificatiedocumenten, enz. ... onmogelijk zijn en pas vanaf 16 maart geleidelijk aan terug mogelijk zijn.

We vragen de veehouders om hun I&R verplichtingen zoveel als mogelijk uit te voeren TEN LAATSTE OP 8 MAART 2009, in het bijzonder de geboortemeldingen van kalveren. De Provinciale Controle-Eenheden (PCE) van het FAVV en de Gewesten zijn op de hoogte van deze omschakeling en zij zullen hiermee rekening houden bij het uitvoeren van hun controles.

Voor dringende problemen die te wijten zijn aan de onbeschikbaarheid van SANITEL, SANINET en het VRS kan U telefonisch contact nemen met DGZ of met de PCE van uw provincie.