Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Informatieavonden Rijkswaterstraat over A13 / A16

Rijkswaterstaat Zuid-Holland geeft op maandag 9 maart en woensdag 18 maart twee informatiebijeenkomsten over de A13 / A16. Hiermee wil Rijkswaterstraat omwonenden en andere belanghebbenden in de regio tussentijds informeren over de beschikbare uitkomsten van de lopende studies voor een verbinding tussen de A13 bij de Doenkade en het Terbregseplein.

Op de A13 bij Overschie en op de A20 tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein staan vrijwel dagelijks files. Ook op omliggende wegen in Rotterdam is het erg druk. De nieuwe weg moet de doorstroming op de A13 en A20 verbeteren en een prettigere leefomgeving opleveren. De nieuw aan te leggen weg verbindt de A13 (bij Rotterdam Airport) met de A16 (Terbregseplein).

Gevolgen voor Terbregseplein

Hoewel de A13 / A16 niet in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk komt te liggen, zal deze verbinding wel gevolgen hebben voor het Terbregseplein en de verkeersstromen op de stadswegen van, naar en in deze deelgemeente. Zo zal Rijkswaterstaat onder meer toelichting geven op de effecten van de aanleg van de A13 / A16 op de verkeersafwikkeling en verkeersintensiteit op de belangrijkste wegen in het gebied.

Inloopavonden

De informatieavonden zijn inloopavonden. Mensen zijn welkom op elk moment tussen 18.30 en 21.30 uur. De informatieavond op maandag 9 maart vindt plaats in Lommerrijk aan de Straatweg 99 in Rotterdam. De informatieavond op woensdag 18 maart vindt plaats in Rehoboth aan de Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs. Voor meer informatie kunt u kijken op www.rijkswaterstaat.nl/a13a16rotterdam.