Calibris kiest ZorgTopper 2009

09/03/2009 10:03

Calibris

Beste leerling Verpleegkunde 2009 bekend gemaakt tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam

Op 7 maart 2009 is Saskia van Staalduinen (Horizon College) verkozen tot Calibris ZorgTopper 2009. De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid 'Saskia is een verpleegkundige die iedereen wel aan zijn/haar bed wil hebben', aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep 'Verpleegkundige'.

Winnaars

De Calibris ZorgTopper 2009 nam het in de finale op tegen vier andere kandidaten. Deze kandidaten hebben allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in vijf regio's zijn georganiseerd. De vijf finalisten speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook maakten zij rekenopdrachten. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Saskia is een erg vriendelijke en daadkrachtige verpleegkundige die de patiënt op haar gemak kan stellen, was het oordeel van de jury.

WorldSkills

Samen met Ellen Backx, de tweede prijswinnaar, zal Saskia in september 2009 deelnemen aan de WorldSkills-wedstrijden in Calgary, Canada.

Werken in de Zorg

De ZorgTopper-wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zorgtopper.nl/


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,