Gemeente Voorschoten

groen Voorschoten

Praat mee over de visie op een groen Voorschoten

Knipmolen Voorschoten hecht grote waarde aan een hoge kwaliteit van de leefomgeving. De gemeente heeft daarom een concept Groenstructuurvisie opgesteld, waarin onder meer de plannen staan voor de ontwikkeling, het behoud en het beheer van het groen in Voorschoten. De visie ligt op het gemeentehuis ter inzage van vrijdag 6 maart tot en met vrijdag 17 april. U bent van harte uitgenodigd hierover uw mening te geven.

Voorschoten profileert zich graag als een lommerrijk dorp. De concept Groenstructuurvisie sluit hierbij aan en dient na vaststelling door de gemeenteraad als kader voor de ontwikkeling, het behoud en het beheer van groen.

Bebouwde kom
De Groenstructuurvisie richt zich voornamelijk op de bebouwde kom van Voorschoten. Voor Voorschoten met haar landgoederen, groene zomen, parken, groene lijnen, groenzones en het groen in de wijken biedt de visie een belangrijk kader. Recent is voor het buitengebied nieuw beleid vastgesteld met het inrichtingsplan "Gras voor Glas" en het bestemmingsplan buitengebied. Uiteraard is in de Groenstructuurvisie afstemming gezocht met dit beleid.

Vier functies
In hoofdlijnen heeft de concept Groenstructuurvisie 4 functies:
* Bepaling van de gewenste kwaliteit van het groen en de daarmee samenhangende structuren en routes;

* Behoud en ontwikkeling van een duurzame groenstructuur en waterstructuur die aansluit op de cultuurhistorische, landschappelijke en architectonische waarden;
* Bieden van een beleidskader voor honden in de openbare ruimte, spelen in het groen en de verkoop van groen aan particulieren;
* Doen van voorstellen en geven van richtlijnen voor de verbetering van de inrichting van het openbaar groen in parken, groenzones en woonomgeving.

Inzage en reageren
De concept Groenstructuurvisie ligt van vrijdag 6 maart tot en met vrijdag 17 april ter inzage op het gemeentehuis en vindt u onder Groenstructuurvisie op deze website.

Wanneer u wilt, kunt u uw zienswijze indienen bij de gemeente. Stuur dan een brief naar: gemeente Voorschoten, o.v.v. 'concept Groenstructuurvisie', Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten.
* 9 maart 2009