Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 07-03-2009 o Persberichten district I

RUZIE TUSSEN ZUSSEN ESCALEERT
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 6 maart twee zussen 17 en 25 jaar uit respectievelijk Dordrecht en Cappelle a/d IJssel aangehouden in een woning aan de Patersweg. De twee gingen met elkaar op de vuist na spanningen tussen hen. De vrouwen raakten beiden gewond en doen aangifte tegen elkaar. Op vrijdagavond werden ze na verhoor weer heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

BROMFIETSERS BOTSEN FRONTAAL OP FIETSPAD LANGS N3 DORDRECHT Op het fietspad langs de rondweg N3, ter hoogte van het Amazonepad, zijn vrijdagavond 6 maart twee bromfietsers frontaal op elkaar gebotst. De ene bromfietser een 16-jarige jongen uit Dordrecht kwam aangereden vanuit de richting Papendrecht. Volgens een getuige reed hij op de verkeerde weghelft. Uit tegenovergestelde richting kwam op dat moment een 17-jarige jongen uit Papendrecht op zijn bromfiets aangereden. Een frontale botsing was het gevolg. De 16-jarige kwam door de klap tegen een lantaarnpaal tot stilstand, de 17-jarige begon te tollen met zijn brommer en raakte een passerende snorfietsster, een 49-jarige vrouw uit Dordrecht. De verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) zullen het ongeval analyseren waarna bekeken wordt of er proces-verbaal wordt opgemaakt. Gezien de fikse schade aan de bromfietsen werden deze weggesleept, de snorfiets raakte ook beschadigd.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT De politie heeft op vrijdag 6 maart eind van de middag een 43-jarige Sloveen en een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. De Sloveen die de wagen met Sloveens kenteken bestuurde viel door zijn rijgedrag op bij de politie. Hij had drie rijbanen nodig en gebruikte geen richtingaanwijzer. De automobilist werd aan de kant van de weg gezet en moest blazen. De man had niks gedronken. Maar na controle van de auto bleek deze als gestolen gesignaleerd te staan. Het voertuig werd daarop in beslaggenomen en de bestuurder en bijrijder aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

MAN AANGEHOUDEN VOOR TANKEN ZONDER TE BETALEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 6 maart een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens tanken zonder te betalen. De automobilist tankte voor een bedrag van 45 euro bij een tankstation langs de Brugweg waarna hij zonder te betalen ervandoor ging. De alerte tankshopmedewerkster zag het gebeuren, noteerde het kenteken en belde de politie. Meerder surveillerende agenten keken uit naar het voertuig. Een van hen vond de auto én de bestuurder op de Bagijnhof in Dordrecht. De bestuurder werd aangehouden en legde een bekentenis af op het politiebureau. Hij kwam tot zijn daad doordat hij geen geld meer had. De man werd na verhoor heengezonden. Er is aangifte gedaan en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OP DE VUIST
DORDRECHT In een uitgaansgelegenheid aan de Houttuinen zijn in de nacht van vrijdag 6 maart op zondag 7 maart twee mannen 22 en 24 jaar uit Dordrecht - met elkaar op de vuist gegaan. Beiden zijn daarna aangehouden door de politie. De twee gingen op de vuist nadat er irritaties over en weer ontstonden. De beveiliging haalde de twee uit elkaar en zette ze apart van elkaar buiten. Een 27-jarige vriend van de 24-jarige verdachte raakte gewond toen hij zich mengde in de vechtpartij en daarbij vermoedelijk in glas viel. Hij raakte gewond aan zijn onderrug en werd behandeld door ambulancepersoneel. De twee aangehouden verdachten werden ingesloten en op zaterdagmiddag weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

LEEGSTAANDE KEET IN BRAND
DORDRECHT Op het terrein van een camping aan de Rijksstraatweg heeft zaterdagmorgen 7 maart brand gewoed in een leegstaande keet. Het ging om een uitslaande brand die werd ontdekt door de beheerder. De brandweer bluste het vuur. Vanwege de dikke zwarte rook die door de brand over de A16 trok, werd er op de rijksweg een tijdelijke snelheidsbeperking van kracht. De keet brandde af. Er raakte niemand gewond. Brandstichting wordt niet uitgesloten, de politie stelt een onderzoek in.