Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Hoeksche Waard

Dordrecht , 07-03-2009 o Persberichten district III

ROOKONTWIKKELING IN BEDRIJFSPAND
NUMANSDORP In een bedrijfspand aan de Industriestraat is in de nacht van vrijdag 6 maart op zaterdag 7 maart sprake geweest van rookontwikkeling. Rond 00.10 uur kwam er een melding binnen dat er rook werd gezien bij een bedrijfspand. Mogelijk was er sprake van brand. De brandweer kwam ter plaatse voor nader onderzoek. De rook bleek na enig onderzoek afkomstig uit een afvoersysteem. Men trof een compartiment in het bedrijfspand waar behoorlijk wat hout lag opgestapeld. Dit bedrijf was daar bezig met een zogenoemd ontgassingproces. Gezien de lage temperatuur heeft dit mogelijk geleid tot de rookontwikkeling. Brandweerlieden controleerden nog de diverse bedrijfspanden om een eventuele brand uit te sluiten. De rookontwikkeling bleek gestopt. Doordat de brandweer bij verschillende panden naar binnen moest om de rookontwikkeling te lokaliseren, gingen daar de alarmsystemen af. Nadat alles veilig was, konden de alarmen weer opnieuw worden ingesteld. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De panden die werden opengebroken, zijn afgedicht.

LASTIGE VROUW TWEE KEER AANGEHOUDEN
KLAASWAAL De politie heeft in de avond/nacht van vrijdag 6 maart op zaterdag 7 maart een 53-jarige vrouw uit Rotterdam tot twee keer toe aangehouden op de Kreupeleweg in Klaaswaal. De vrouw veroorzaakte overlast voor de woning van een kennis. Deze had haar die vrijdagavond uit huis gezet omdat hij haar gedrag zat was. Na op straat gezet te zijn, begon zij - onder invloed van alcohol - stampij te maken en werd hiervoor aangehouden door de politie. Later op de dag werd ze weer in vrijheid gesteld. Afgelopen nacht keerde ze terug naar de woning van de kennis en begon wederom herrie te schoppen. Daarbij vernielde ze ook de ruit van de achterdeur. De politie hield haar wederom aan. Ze werd op zaterdagmiddag 7 maart weer heengezonden met een dagvaarding.

BESCHONKEN MAN RIJDT AUTO DE HEG IN
s- GRAVENDEEL Een 56-jarige man uit s Gravendeel is op zaterdagmorgen 7 maart met zijn auto de heg in gereden op de Schenkeldijk. Omwonenden hielpen de man uit de auto en trokken zijn voertuig uit de heg de straat op. De politie werd ingeschakeld die de man een blaastest afnam. Daaruit bleek dat hij danig onder invloed van alcohol was, de man blies 2,2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.