Politie Zuid-Holland-Zuid

08/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 08-03-2009 o Persberichten district II

AANHOUDINGEN NA MISHANDELING 15-JARIGE
GORINCHEM Twee jongemannen van beiden 19 jaar uit Gorinchem en Cappelle a/d IJssel zijn zaterdagmiddag 7 maart door de politie aangehouden in een cafetaria op de Grote Markt. De twee werden gezocht in verband met een mishandeling een week eerder - op 1 maart in datzelfde cafetaria. Ze zouden een 15-jarige jongen uit Gorinchem zonder aanleiding in elkaar hebben geslagen na een bezoek aan de snackbar. De tiener rende na de klappen weg maar werd door de twee op de scooter achtervolgd en in de Kwekelstraat weer mishandeld. Ze lieten hem achter waarop een medewerker van een pizzeria hem verzorgde en naar het ziekenhuis bracht. De 15-jarige liep een gebroken neus en diverse kneuzingen en zwellingen op. Hij deed aangifte waarop de politie een onderzoek instelde. De mishandelde jongen had tijdens de mishandeling kans gezien fotos van zijn belagers te maken met zijn mobiele telefoon. Dit hielp de politie in het onderzoek. De verdachten zitten nog vast.

MAN GEEFT 18-JARIGE KOPSTOOT NA BALDADIGHEID
ALBLASSERDAM De politie heeft zaterdagavond 7 maart een 47-jarige man uit Alblasserdam aangehouden na mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. De knul liep samen met vrienden op de Plantageweg en pakte een bloempot uit de tuin van mensen en zette die voor de grap op zijn hoofd. De 47-jarige man de buurman van de betreffende mensen zag dit gebeuren en liep naar buiten. De knul zette daarop de plantenbak weer terug in de tuin. Er ontstond echter een scheldpartij tussen de 47-jarige en de 18-jarige waarop de oudere man de jongeman een kopstoot en een vuistslag in het gezicht zou hebben gegeven. Daarna ging de man weer naar binnen. De geslagen jongen liep een kapotte lip en een dikke neus op en moest hiervoor in het ziekenhuis behandeld worden. De verdachte werd door de politie thuis bezocht en meegenomen naar het politiebureau waar hij na een nacht cel en verhoor op zondagmiddag 8 maart weer huiswaarts mocht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEF VAN FIETS EN AUTOSPIEGELS GEVONDEN DANKZIJ ALERTE GETUIGE ALBLASSERDAM Een 17-jarige jongeman uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart door de politie aangehouden op de West-Kinderdijk. Hij had een gestolen fiets bij zich en twee afgebroken autospiegels . De politie kwam deze dief op het spoor na een melding van een bewoonster aan de West-Kinderdijk. Zij zag die zaterdagavond dat een jongen haar fiets die voor het huis stond, wegnam. Samen met haar vader ging ze de fietsendief achterna en wist hem in de kraag te vatten waarna ze de politie belde. Deze 18-jarige jongeman werd niet aangehouden omdat de eigenaresse van de fiets geen aangifte deed. Zij wilde het bij toespreken laten, ze had toch haar fiets terug. De 18-jarige was echter in gezelschap van de 17-jarige. Hij had ook een fiets bij zich. Die zou hij geleend hebben maar dit werd door de politieagenten niet geloofd. Uiteindelijk bleek ook deze tweewieler weggenomen te zijn bij een huis aan de West-Kinderdijk evenals de autospiegels die hij op zak had. De jongeman werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij had ook nog een valse naam opgegeven en geen id-bewijs bij zich. Uiteindelijk mocht hij na een nacht cel op zondagmiddag weer naar huis. De gedupeerden van de fiets en de autospiegels zijn getraceerd, ingelicht en verzocht aangifte te doen.

PAPAS AUTO GELEEND
GORINCHEM Twee 16-jarige jongens uit Gorinchem zijn in de nacht van zaterdag 7 maart op zondag 8 maart door de politie aangehouden op de Banneweg. De twee reden in een auto met gedoofde lichten. Surveillerende agenten waarschuwden met lichtseinen maar dit hielp niet. Uiteindelijk wisten de dienders naast de auto te komen en de bestuurder te laten stoppen. Toen kwam de aap uit de mouw: de twee bleken minderjarig en de 16-jarige bestuurder een veelpleger - had zonder toestemming de auto van zijn ouders geleend. Op het politiebureau werden zij in kennis gesteld. De ouders doen geen aangifte tegen hun zoon. De twee zijn daarop op zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

JONGEN (12) GEWOND NA GOOI VAN MOGELIJK VUURWERK POLITIE ZOEKT GETUIGEN
NIEUW-LEKKERLAND Een 12-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagmiddag 7 maart rond de klok van 13.30/13.45 uur gewond geraakt door mogelijk vuurwerk dat door onbekenden werd gegooid. De jongen was met zijn broertje aan het spelen in het parkje gelegen aan de Ooievaar met de Purperreiger nabij bejaardenhuis t Weallant. De broertjes zagen twee andere jongens soort iets van vuurtje stoken en gingen bij ze kijken. Toen ze vlakbij waren, werd er plots wat naar hen gegooid dat een klap veroorzaakte. Het eerstvolgende moment had de 12-jarige pijn aan zijn hand. Eenmaal thuis bleek hij eerstegraads brandwonden aan zijn arm te hebben en werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis. Na het bezoek aan het ziekenhuis schakelde de moeder van de 12-jarige de politie in.
De vermoedelijke daders renden na het gooien van het vuurwerk weg uit het park en vertrokken op de fiets. Het zou gaan om twee blanke jongens van beiden ongeveer 18 jaar. Een van hen had een neuspiercing en zwarte kleding aan. Heeft u iets van dit incident gezien of weet u wie de jongens in het park waren. Laat het de politie weten via 0900-8844 (lokaal tarief)