Politie Zuid-Holland-Zuid

08/03 Hoeksche Waard

Dordrecht , 08-03-2009 o Persberichten district III

JEUGD AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING BUSHOKJES
OUD-BEIJERLAND De politie heeft zaterdagavond 7 maart vier jongens van 17 (3) en 16 jaar uit Oud-Beijerland op verdenking van vernieling van twee bushokjes. De abris in de Rembrandtstraat werden door de vier vernield. Dit werd gezien door een getuige die de politie belde en een goed signalement gaf waardoor de politie de vier al snel te pakken had in de Frans Halsstraat. Een van hen had het straatnaambord Rembrandtstraat bij zich dat bij de vernieling was buitgemaakt. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau en zitten nog steeds vast. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

VERDACHT VAN VERNIELING AUTO
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op zaterdagavond 7 maart een 17-jarige jongen uit Zuid-Beijerland aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Door een getuige werd gezien dat de jongen in de Nobelstraat zonder aanleiding de achterruit van een auto kapot zou hebben geslagen. Daarna liep hij een eetcafé in. De politie werd gealarmeerd die op basis van de getuigenverklaring en het signalement de knul aanhield. Hij werd ingesloten en op zondagmiddag 8 maart weer in vrijheid gesteld. Hij ontkent de vernieling gepleegd te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

BRANDJE IN HUIS
OUD-BEIJERLAND In een woning in de Tulpstraat heeft zaterdagavond 7 maart kort brand gewoed. De bewoner (21) had op een houten salontafel en groot aantal waxinelichtjes branden. Deze liet hij branden toen hij naar de supermarkt ging. Zijn vriendin (17) lag op dat moment boven te slapen maar werd wakker van de rookontwikkeling. Ze alarmeerde de hulpdiensten waarop brandweer en politie ter plaatse kwamen. De brandweer bluste het brandje. De schade bleef beperkt tot de tafel en lichte rook - en roetschade in het huis. Er raakte niemand gewond.

AANRIJDING TUSSEN MOTOR EN HOND
WESTMAAS Een iets te enthousiaste hond heeft zaterdagavond 7 maart een aanrijding gehad met een motorrijder. De hond en zijn bazin woonachtig in de Havenstraat - kwamen thuis. Bij het openen van de achterklep van de auto sprong de hond eruit en zag aan het einde van de straat een andere hond waar het dier naar toe rende. Op het moment dat het beestje de Breestraat overstak werd het aangereden door een motorrijder (41 jaar uit Westmaas) met een passagier achterop. De motorrijder en de passagier kwamen ten val. De man liep een gebroken arm en letsel in het gezicht op. De bijrijder een pijnlijke arm. Hoe het met de hond is, is niet bekend.