Politie Brabant-Noord

Politie zoekt samen met Veterinair Reddingshonden Team

Macharen, 08-03-2009 o De politie heeft samen met 15 honden van het Veterinair Reddingshonden team uit Utrecht in het poldergebied tussen Macharen en Megen gezocht naar een 54-jarige vermiste Ossenaar. Helaas is de man niet aangetroffen.

Met de Ossenaar is sinds begin februari geen contact meer geweest. Een bekende van hem meldde zijn vermissing half februari bij de politie.

Onderzoek

Agenten hebben de afgelopen dagen getracht na te gaan waar de man mogelijk is. Tevens is door de technische recherche DNA veiliggesteld van de man. Ook is zijn vermissing gemeld via www.vermistepersonen.info. Op 6 maart heeft de politiehelikopter al gezocht, zonder resultaat. Naar aanleiding van de berichten op de website van vermister personen, heeft het reddingshonden team aangeboden te helpen zoeken. De man zou mogelijk in het poldergebied zijn geweest. De politie houdt er ook rekening mee dat de man zichzelf wat heeft aangedaan. Daarom heeft de politie samen met de 15 honden, die gespecialiseerd zijn in het vinden van mensen, gezocht naar de Ossenaar.

Hennepkwekerij

Op maandag 9 februari heeft de politie in een woning aan de Passage in Oss een hennepkwekerij ontmanteld. De vermiste Ossenaar heeft in deze woning gewoond. Of hij iets met de hennepkwekerij te maken heeft, is nog niet duidelijk. In totaal werden 200 hennepplanten inbeslaggenomen en ook diverse apparatuur werd meegenomen door de politie.

De politie zet de zoekactie voort. Mensen die iets weten van de vermiste Ossenaar of hem ergens hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Oss via 0900-8844 of via de landelijke opsporingslijn 0800-6070.