Politie Gelderland-Midden

Zeewoldenaar bekneld en gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 9-3-2009 10:35:19

NIJKERK - Een 27-jarige man uit Zeewolde is in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart bekneld en gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Berencamperweg in Nijkerk. Zijn 21-jarige passagier, eveneens uit Zeewolde, raakte ook gewond. De 27-jarige man wordt er bovendien van verdacht onder invloed van alcohol en drugs te hebben gereden.

Het ongeval gebeurde even voor één uur 's nachts toen de Zeewoldenaar met zijn brommobiel vanaf de Zeedijk de Berencamperweg op reed, waarbij hij geen voorrang zou hebben verleend aan een 28-jarige man uit Zwolle. Agenten zagen de Zeewoldse bestuurder met een fles bier nog in zijn wagen zitten. Hij verklaarde ook nog enkele joints te hebben gerookt, waarop hij werd aangehouden. De man weigerde echter mee te werken aan een ademonderzoek en bleek bovendien met een ongeldig rijbewijs te hebben gereden. De Zwollenaar was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. De beide Zeewoldenaren zijn naar ziekenhuizen in Utrecht en Amersfoort gebracht. (09-031544)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na auto-inbraak

Publicatiedatum: 9-3-2009 10:34:28

BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft maandagochtend 9 maart op de Ambrosius van Ommerenlaan een 25-jarige man met Litouwse nationaliteit opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een autokraak. De man werd rond kwart voor zeven op straat aangetroffen nadat er eerder op de Wethouder Rebellaan een verdachte situatie was gemeld. Toen agenten daar een onderzoek instelden troffen zij geen verdachte personen meer aan. Wel twee personenauto's met Litouws kenteken. In een van de voertuigen bleken spullen te staan die bij een auto-inbraak op de Wethouder Zandbergen waren gestolen. Daarop werd besloten de beide auto's veilig te stellen voor onderzoek. Later op in de ochtend meldden buurtbewoners dat er een vreemde man kennelijk op zoek was naar zijn auto. Daarop gingen agenten andermaal poolshoogte nemen en troffen de Litouwer aan. De man verklaarde inderdaad op zoek te zijn naar een van de auto's die door de politie waren veiliggesteld. De man werd daarop aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. (09-031556)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Autobrand mogelijk door kortsluiting

Publicatiedatum: 9-3-2009 10:33:44

EDE - Op de Wijenburg in de Edese wijk Veldhuizen is in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart een bestelauto in brand gevlogen. Politie en brandweer vermoedden dat er sprake is van kortsluiting. De brand werd even na middernacht ontdekt, waarna politie en brandweer werden gewaarschuwd. De brandweer kon voorkomen dat de hele auto uitbrandde; alleen de cabine liep zware schade op. Op basis van een eerste onderzoek werd vastgesteld dat de oorzaak vermoedelijk een kortsluiting is geweest. De politie heeft de wagen voor nader onderzoek veiliggesteld. Bij het voorval raakte niemand gewond. (09-031542)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---