Saxion Hogescholen
BR>

ma 09 maart 2009

Ervaringscertificaat bij erkend EVC-centrum Saxion


Saxion wil partner zijn bij loopbaan- en opleidingsvraagstukken. Het Saxion EVC-centrum (Erkenning Verworven Competenties) is geaccrediteerd en heeft vorige week het erkend aanbiederschap gekregen van het landelijk kenniscentrum EVC. In het EVC-centrum kunnen kandidaten verworven werkervaring en competenties laten erkennen. Het traject dat zij doorlopen leidt tot een ervaringscertificaat. Twee jaar geleden al opende Saxion het EVC-centrum. Met de formele erkenning van het centrum is de geboden kwaliteit nog beter gewaarborgd.

Een ervaringscertificaat biedt verschillende mogelijkheden. In de eerste plaats is het mogelijk om een opleidingstraject op maat versneld te doorlopen en een HBO getuigschrift te behalen. Bedrijven op hun beurt kunnen een ervaringscertificaat gebruiken voor HRM doelen en organisatieontwikkeling.

Binnen Saxion is een centraal loket waar kandidaten en werkgevers voor EVC vraagstukken en informatie terecht kunnen: www.saxion.nl/evc.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Chantel oude groote Beverborg, Teamleider Saxion EVC-centrum, tel. 053 - 487 14 51.