Gemeente Enkhuizen

Sportnota 'Enkhuizen Actief' 2009-2012

De sportnota 'Enkhuizen Actief' 2009-2012 is vooral gericht op het stimuleren van sport. Sport en bewegen hebben een positief effect op de gezondheid, sport bevordert de sociale betrokkenheid van mensen en sporten is een plezierige vorm van vrije tijdbesteding.

Betrokkenheid
Belangrijk is dat de inwoners van Enkhuizen betrokken worden bij de voorbereiding en uitvoering van de activiteiten. Bij de sportstimulering spelen sportverenigingen een centrale rol. Het promoten van sportactiviteiten wordt zo veel mogelijk zichtbaar in de stad georganiseerd. Toegewerkt wordt naar een structurele aanpak van sport- en bewegingsstimulering voor de lange termijn. De belangrijkste activiteiten de genoemd worden in de sportnota zijn: bewegingsstimulering basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, bewegingsactiviteiten voor senioren, de promotie van de breedtesport, sport op straat, aangepast sporten. Verder worden de activiteiten bewegen op recept en de combinatiefunctionaris (gericht op de verbinding tussen onderwijs, sportvereniging en cultuur) ontwikkeld.

In 2009 zal een bijstelling plaatsvinden van het subsidiebeleid sportverenigingen en zal aandacht besteed worden aan het onderhoud en de toekomst van de binnen- en buitensportaccommodaties.

Inzage
De sportnota ligt tijdens de openingstijden van 4 maart tot 15 april voor iedereen ter inzage bij het Servicepunt in het stadskantoor, maar u kunt de sportnota ook downloaden. Inwoners van Enkhuizen en belanghebbenden kunnen zowel schriftelijk als mondeling inspreken op de nota. Uw schriftelijke reacties kunt u tot 15 april sturen aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enkhuizen, Postbus 11, 1600AA Enkhuizen.

Inspraakavond 9 april 2009
U kunt mondeling inspreken tijdens de inspraakbijeenkomst over de sportnota, deze vindt plaats op donderdag 9 april in het Wapen van Enkhuizen, Breedstraat 59. Aanvang: 20.00 uur.
Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. A. Schaake, afdeling Samenleving via tel.: (0228) 36 01 00.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl