Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 09-03-2009

Flyeractie in Batau zuid

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar de overvallen op alleenstaande vrouwen verricht het Snel Interventie Team(SIT) van de politie Utrecht de komende dagen een flyeractie.

In samenwerking met het wijkteam Nieuwegein en de recherche district Lekstroom verspreiden politiemensen de komende dagen in de wijk Batau zuid en in het bijzonder op de Opaaldrift, Landauerdrift, Rechthuisdrift, Tormentilgaarde, Wijnruitgaarde en Anijsgaarde een flyer met daarin het verzoek om uw medewerking inzake deze overvallen.

In deze flyer staat verder dat de politie op zaterdag 28 februari een 19-jarige voortvluchtige man uit Breda heeft aangehouden, die in verband wordt gebracht met deze overvallen op alleenstaande vrouwen in de afgelopen weken. Uit onderzoek blijkt dat bij meerdere overvallen mededader(s) waren betrokken.

Daarnaast roept de politie de hulp in van de televisiekijker. In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op de Regionale Televisie zender Utrecht wordt op woensdag 11 maart aandacht besteed aan deze overvallen op alleenstaande vrouwen. Tijdens de uitzending worden er beelden getoond waarop de andere verdachte(n) te zien zijn.

Getuigen of mensen met informatie over de dader (s) wordt gevraagd te bellen naar de politie Nieuwegein 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Verdacht

HOUTEN Een man werd in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 01.35 uur zagen agenten een auto uit een doodlopend stuk van de Voorveste komen rijden. Zij controleerden de bestuurder, een 26-jarige man uit IJsselstein. Daarbij viel op dat hij met handschoenen aan achter het stuur zat en zeer zenuwachtig reageerde. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap en een boksbeugel aan. De verdachte werd aangehouden en het gereedschap en de boksbeugel werden in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Door rood

NIEUWEGEIN Doordat een automobilist het rode verkeerslicht negeerde, ontstond op zondag 8 maart een aanrijding.

Rond 19.30 uur stond een 23-jarige automobilist uit Nieuwegein stil voor het rode verkeerslicht op de Barnsteendrift voor de kruising met de A.C. Verhoefweg. Toen het licht op groen sprong, trok hij op. Op dat moment reed een 69-jarige automobilist uit Utrecht vanaf de A.C. Verhoefweg door rood dezelfde kruising op, met een aanrijding tot gevolg. De Utrechter kwam aan de overzijde van de rijbaan in een greppel tot stilstand. Bij hem in de auto zat zijn 60-jarige vrouw. Zij werd met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Crossmotor en drank

NIEUWEGIEN Een jongeman stapte in de vroege ochtend van zondag 8 maart met een slok op, op een crossmotor.

Rond 05.20 uur zagen agenten op de Galecopperlaan een motorrijder rijden. Hij viel niet alleen op doordat het een crossmotor betrof, maar ook doordat hij geen licht had, zonder helm reed en geen kentekenplaat had. Bij het zien van de politie verhoogde de motorrijder zijn snelheid, op de rotonde met de Ferdinand Bolhage reed hij tegen de richting in, maar stopte verderop. Toen de agenten bij hem stopten, gaf hij weer volgas en reed weg. In de groenstrook tussen de Ferdinand Bolhage en de Reinesteijnweg kregen de agenten de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein, te pakken. Hij rook sterk naar alcohol.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 490 ug/l, meer dan 5,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.