Politie Haaglanden

Persberichten 9 maart

Haaglanden, 09-03-2009

Getuigen poging overval slijterij gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Beresteinlaan zoekt getuigen van een poging overval op een slijterij aan de Stede, zaterdag 7 maart omstreeks 13.25 uur. Een onbekende jongen kwam de winkel binnen en probeerde de aanwezige medewerkster onder bedreiging van een stroomstootwapen te dwingen geld af te geven. Na een korte worsteling verliet de jongen zonder buit de winkel.
De dader was een jongen met een getinte huidskleur. Hij was 23 à 25 jaar oud, ongeveer 1m70 lang en had kort zwart haar. Hij was gekleed in een zwarte leren jas, een blauwe spijkerbroek met laaghangend kruis, een zwart/wit geblokte sjaal en droeg op zijn hoofd een zwart petje.
Heeft u zaterdag 7 maart iets gezien van deze poging overval of denkt u informatie te hebben over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Wateroverlast verraadt hennepkwekerij
Den Haag Brandweer en politie gingen zondag 8 maart poolshoogte nemen in een woning op de Jan Blankenstraat. Daar stroomde in de meterkast en de badkamer langs het plafond water naar beneden. Om de oorzaak van de wateroverlast aan te pakken, nam men ook een kijkje in de bovengelegen woning. In deze woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 369 planten. De kwekerij werd op last van de officier van justitie ontmanteld en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Zakkenrolster betrapt
Den Haag Dankzij cameratoezicht werd op station Hollands Spoor zondag 8 maart een zakkenrolster op heterdaad betrapt. Agenten zagen omstreeks 18.15 uur op de monitor dat de vrouw probeerde de portemonnee van een 51-jarige Rijswijkse te stelen. De agenten hielden de 28-jarige Haagse aan. Zij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Getuige stopt doorrijder na aanrijding
Den Haag/Loosduinen Een bestuurder van een bestelwagen reed zondagmiddag 8 maart rond 16.55 uur ter hoogte van de Haagse Beek een voertuig aan, maar reed vervolgens gewoon door. Een getuige van de aanrijding dwong de 20-jarige Haagse bestuurster van de bestelwagen even verderop tot stoppen. Tegen de gealarmeerde agenten verklaarde de bestuurster dat zij bij het wegrijden van een parkeerplaats weliswaar iets voelde, maar veronderstelde dat zij een drempel raakte. Daarom reed zij verder, pas later wilde zij kijken of haar bestelwagen eventueel schade had opgelopen. Van haar voertuig lag de hele bumper eraf en was onder meer de linker voorzijde ingedeukt. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Beschonken bestuurder aangehouden
Den Haag Een 36-jarige Haagse werd maandag 9 maart aangehouden toen zij met drank op achter het stuur zat. Agenten controleerden de vrouw omstreeks 00.40 uur op de Weteringkade. Omdat zij teveel gedronken had, hielden zij haar aan. Op het politiebureau blies de vrouw 390 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Omdat haar bijrijdster geen rijbewijs had, brachten agenten de auto, met op de achterbank twee slapende kinderen, naar het politiebureau.

Aanrijding na inhalen tram
Den Haag/Loosduinen Een 40-jarige man uit Den Haag veroorzaakte zondagmorgen 8 maart rond 10.25 uur op de Aaltje Noordewierstraat een aanrijding nadat hij een tram wilde inhalen. Bij de inhaalmanoeuvre, waarbij de bestuurder een doorgetrokken streep negeerde, raakte de man met zijn personenauto zowel een tegenligger als de tram die hij wilde inhalen. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal. Niemand raakte gewond.

Boete voor crossende jongen
Den Haag Na een melding van een omwonende troffen agenten zondagmiddag 8 maart rond 13.30 uur in het Uithofpark een 7-jarige jongen aan die daar zonder helm rondscheurde op een mini-bike. De jongen werd daarbij gadegeslagen door zijn 30-jarige vader uit Kwintsheul. De agenten hielden de vader aan. Hij kreeg een boete voor het rijden zonder helm en onverzekerd rijden. De man deed eveneens afstand van de mini-bike, die wordt vernietigd.

Motorrijder te hard zonder rijbewijs
Den Haag Politieagenten zagen tijdens een surveillance met een onopvallend politievoertuig zondagmiddag 8 maart rond 13.30 uur op de Ypenburgse Boslaan een motorrijder met hoge snelheid rijden. Uit metingen bleek de 40-jarige in het Duitse Neuss woonachtige Nederlander na correctie 92 kilometer per uur te rijden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs. Weliswaar was hij al wel geslaagd voor zijn motorexamen, maar hij had deze categorie nog niet aan zijn rijbewijs laten toevoegen. Aangezien de man in Duitsland woont, moest hij de 300 euro boete voor te snel rijden en de 220 euro voor het rijden zonder rijbewijs direct afrekenen.

Verdachte oplichting aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 8 maart rond 20.00 uur een man aan die verdacht wordt van oplichting. De man, een 37-jarige Hagenaar, kwam aan de deur bij een woning aan de Van den Boschstraat en vroeg of hij wat geld mocht lenen, omdat hij met een auto stond zonder benzine. Vermoedelijk heeft de man deze truc vaker uitgehaald. Bij de fouillering trof de politie een vleesmes in zijn broek aan. Het mes is in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld.

Rijles op parkeerplaats
Leidschendam De parkeerplaats aan het Lavendel, tegenover het politiebureau, wordt wel eens gebruikt om jongeren die (nog) geen rijbewijs hebben onder toezicht te laten oefenen met autorijden. Op zondag 8 maart omstreeks 16.15 uur werd een 19-jarige Nijmeegse bekeurd. Zij oefende onder toezicht van haar 35-jarige zus. Ook haar rijbewijs bleek sinds enkele dagen niet meer geldig. De politie heeft een eind gemaakt aan de rijles en bekeuringen uitgeschreven. Het tweetal moest haar weg met het openbaar vervoer vervolgen.

Weggenomen fiets snel weer terecht
Wassenaar - Politieagenten hebben zondagmiddag 8 maart rond 14.00 uur drie jongens aangehouden, nadat zij even daarvoor bij het Tuinpad een fiets hadden weggenomen. Een oplettende getuige meldde dat de jongens de fiets wegnamen, en gaf hierbij een goed signalement. Kort daarna hielden politieagenten hen op de Bremhorstlaan aan. Eén van de drie, een 15-jarige jongen uit Wassenaar, gaf direct toe de fiets weggenomen te hebben. Zijn twee 16-jarige plaatsgenoten mochten na verhoor weer naar huis. De politie zoekt de eigenaar van de fiets.

Snelheidscontrole op verzoek van bewoners
Westland/s-Gravenzande De politie controleerde op verzoek van bewoners de snelheid van het verkeer op de Monsterseweg. De politie kreeg klachten van omwonenden van de Monsterseweg in s-Gravenzande dat er te hard zou worden gereden. Medewerkers van het verkeershandhavingsteam controleerden tussen zaterdagavond 7 maart 19.00 uur en zondagochtend 8 maart 09.00 uur op deze locatie. Er passeerden in die tijd ongeveer 6790 voertuigen, waarvan er 740 met een te hoge snelheid reden. Hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die 157 km/u reed, waar 50 km/uur is toegestaan.

Zoekactie na vermissing surfer
Westland/Ter Heijde Verschillende hulpdiensten rukten zondagmiddag 8 maart tussen 16.00 en 18.00 uur uit toen zij een melding kregen van vermiste surfer op het strand. De politie kreeg een melding dat een omstander in het zeewater een surfer in nood had gezien. Ondanks een uitgebreide zoekactie van diverse hulpverleningseenheden zoals een reddingsboot werd de surfer niet aangetroffen. De kustlijn vanaf Kijkduin tot aan Hoek van Holland werd afgezocht, zonder enig resultaat. Omstreeks 18.00 uur werd de zoekactie stopgezet.

Franse autodief aangehouden
Delft Op de rijksweg A13 hielden politieagenten in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een 21-jarige Fransman in een gestolen auto aan. Hoewel de man met grote snelheid reed, lukte het de politieagenten om hem te laten stoppen op de vluchtstrook. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon al snel worden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten en kreeg een proces-verbaal.

Dubbele snelheid
Zoetermeer Tijdens een snelheidscontrole op zondagmiddag op de Willem Dreeslaan controleerde de politie 115 voertuigen. 13 keer werd de snelheid overtreden; deze bestuurders krijgen de bekeuring thuis gestuurd. Eén bestuurder reed maar liefst 109 km/uur, terwijl op de Willem Dreeslaan 50 kilometer per uur is toegestaan.