Gemeente Bunnik


Expositie Lou Vos en Yo Han Groenevelt

Tot en met 16 april is in het gemeentehuis in Odijk een expositie ingericht met keramiek van Lou Vos en schilderijen van Yo Han Groenevelt.

In het werk van de Utrechtse beeldend kunstenaar Lou Vos speelt de natuur een belangrijke rol. De wijze waarop in oude culturen de natuur vereerd werd en vorm kreeg inspireert haar. De beelden die ontstaan zijn vaak verstild en meditatief. In de keramiek vindt de wisselwerking plaats tussen het schilderen en het handvormen. De potten en schalen van Lou Vos zijn niet echt meer functioneel maar worden autonome objecten. Een pot met een deksel is een soort huisje. Een veilige plek om iets in te bewaren. Tijdens reizen vindt ze de handvatten. Mooi gevormde stukken hout, soms uitgesleten door de zee, of vergroeid in het bos. Iedere pot heeft zo zijn eigen afkomst en verhaal. Behalve keramiek maakt zij ook schilderijen.

Wonend in Driebergen en opgegroeid in Zeist heeft Yo Han Groenevelt zich als autodidact ontwikkeld in het schilderen. Zijn schilderijen ontstaan uit fantasie, gevoel voor kleur en compositie en de kennis die hij de loop der jaren opgedaan heeft. Geïnspireerd door verschillende kunstenaars en met ervaringen uit het leven zelf is een eigen stijl ontstaan. In Yo Han Groenevelt's zoektocht blijft hij experimenteren met nieuwe materialen, technieken en ideeën. Om te leren, te uiten en zo weer telkens ergens anders uit te komen.
* Algemene informatie