Gemeente Valkenswaard

convenant en uitreiking certificaat

Ondertekening convenant en uitreiking certificaat

Donderdag 5 maart is in het gemeentehuis van Valkenswaard een convenant ondertekend waarin Verenigd Industrieel Contact Valkenswaard (VICV), het MKB Nederland, de Schaapsloop BV, de Politie Brabant Zuid-Oost Brabant afdeling Valkenswaard- Waalre, de gemeente en de brandweer van Valkenswaard, hun gezamenlijke inzet bij de uitvoering een aantal maatregelen voor een veilige Schaapsloop in Valkenswaard tot uiting brengen. Deze partijen hebben 5 maart tevens het certificaat "Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Schaapsloop I en II" ontvangen.

Achtergrond certificering
In Valkenswaard in 2007 door vertegenwoordigers van bovengenoemde partijen een verklaring ondertekend waarbij de intentie werd uitgesproken om in gezamenlijkheid te komen tot een meer structurele aanpak van criminaliteit en brandonveiligheid op de diverse bedrijventerreinen. Dit KVO is daartoe een middel. Vervolgens heeft een werkgroep een uitgebreide enquête gehouden onder de ondernemers van Schaapsloop I en II en de uitkomsten daarvan hebben de basis gevormd voor een veiligheidsanalyse. Ook is er door de partijen een uitgebreide schouw gehouden op het bedrijventerrein de Schaapsloop. Uiteindelijk is door de werkgroep een plan van aanpak opgesteld, dat onderdeel uitmaakt van het convenant. Dit plan van aanpak bevat een aantal knelpunten en voor ieder knelpunt is een doelstelling geformuleerd ter verbetering. Die verbetering moet bereikt worden door middel van een activiteitenmatrix waarin per deelnemende partij is aangegeven welke stappen men zet om het geconstateerde probleem op te lossen.

Speerpunten convenant KVO Schaapsloop
De samenwerking tussen genoemde partijen richt zich op een 7-tal speerpunten, zoals deze in het plan van aanpak staan benoemd. Concreet gaat het dan om: gevoelens van onveiligheid in het bedrijf, gevoelens van onveiligheid in de omgeving van het bedrijf, overlast op bedrijventerreinen, inbraak, brandveiligheid, verkeersveiligheid en onderhoud en beheer.

Het convenant heeft een werkingsduur van twee jaar. De deelnemende partijen hebben de intentie om de samenwerking - na evaluatie - weer voor een periode van twee jaar te verlengen.

Op de foto ziet u van links naar rechts: T. Hijnen van het Verenigd Industrieel Contact Valkenswaard (VICV), H. Snoeren (Politie Valkenswaard-Waalre), L. van Daal (Brandweer), P. Smits (VICV), wethouder D. Schuwer, burgemeester drs. A. Ederveen, R. Dubbeldam (VICV), G. Goossens (Politiechef Valkenswaard), O. Keuker (MKB Nederland), M. Bax (VICV), A. van Rooij (Schaapsloop BV) en T. van Hattum (Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing).