Politie Drenthe

Maandag

Assen, 09-03-2009

Aanrijdingen op A28

BEILEN Zondagmiddag reed een 46-jarige man uit Hoogeveen met een personenbusje over de A28 in de richting Groningen. Bij een inhaalactie raakte hij de controle over het busje kwijt en botste tegen de vangrail. Alle inzittenden bleven ongedeerd. Door dit ongeval ontstond er een file. Daardoor ontstond even later een kop-staart aanrijding waarbij drie autos betrokken waren. Een 43-jarige man uit Oldemarkt reed achter op een andere auto. Ook hier raakte niemand gewond. (09-016998)

Joyriders in de sloot

COEVORDEN Zondagmiddag reed een 21-jarige man uit Coevorden met de auto van een kennis over de Printer. Hij had de auto zonder toestemming meegenomen en reed ermee de sloot in. Daarna ging hij er vandoor. Na een onderzoek wist de politie hem op te sporen en aan te houden. Omdat de bestuurder niet bij de auto werd aangetroffen, stuurde de brandweer voor de zekerheid een duikploeg. Deze was dus voor niets gewaarschuwd. (09-016987)

Aangehouden met gestolen auto

EMMEN Zondagavond heeft de politie een 31-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij reed over de Weerdingerstraat in een gestolen auto. De auto was een dag eerder aan de Landschapslaan gestolen. De aangehouden verdachte, die geen rijbewijs heeft, was zwaar onder invloed. Bij de blaastest scoorde hij 1,9 promille. De man is ingesloten voor een verder onderzoek.(09-017028)

Zwaar beschonken alcomobilist aangehouden

ROLDE Zondagavond reed een 50-jarige man uit Zwolle in zijn auto de over de N33. Volgens getuigen had hij al twee keer bijna een aanrijding veroorzaakt doordat hij de hele weg nodig had. Nu was hij gestopt, stomweg omdat hij niet verder kon rijden. Een blaastest op straat lukte niet, maar later aan het bureau blies hij ruim twee promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat met de man geen fatsoenlijk gesprek mogelijk was, is hij ingesloten in afwachting van zijn verhoor.(09-017064)

Lang leve de rookmelders

HAVELTE Zondagnacht werden bewoners van de Korenbloemweg gewekt door de rookmelders. De woning stond vol rook. De bewoners konden hun huis tijdig verlaten. De oorzaak is nog niet bekend. (09-017067)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.