Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 09-03-2009

ERNSTIGE MISHANDELING - POLITIE ZOEKT GETUIGEN

ALBLASSERDAM - De politie is dringend op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een ernstige mishandeling op de Blokweerweg in de vroege zondagmorgen 8 maart omstreeks 02.00 uur. Op dat tijdstip werd een 24-jarige man uit Alblasserdam door 4 (tot nu toe) onbekende jongens toegetakeld.
De man liep door de mishandeling ernstige verwondingen aan zijn gezicht, arm en buik op.
Een buurtbewoner, woonachtig aan de Blokweerweg, hoorde geluiden op straat en nam een kijkje vanuit zijn woning. De getuige zag dat het slachtoffer roerloos op straat lag en de verdachten op hem bleven inschoppen. Twee passanten, die toevallig langskwamen, haalden de verdachten bij het slachtoffer vandaan. De getuige belde daarop direct de politie. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis in Dordrecht. Hij kan zich weinig meer herinneren van de oorzaak van het incident. Ook de melder en de andere twee getuigen beschikken door de snelheid van de situatie over summiere signalementen. De politie is daardoor dringend op zoek naar meer informatie over de aanleiding, het incident, en de situatie na de mishandeling.

Getuigen gezocht
Gisterenavond werd een buurtonderzoek gehouden waarbij flyers werden uitgedeeld met een getuigenoproep. Dit leverde tot nu toe geen nieuwe informatie op.
De politie roept mensen op zich te melden die iets hebben gezien van de mishandeling. Het is ook mogelijk dat mensen de vier verdachten in de omgeving van de Blokweerweg hebben gezien, bijvoorbeeld op de Dam of de Van Eesterensingel.
Zij kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 (gratis).

ILLEGAAL VENTEN VAN SIERADEN

PAPENDRECHT Een 26-jarige man ging er zondagavond in allerijl vandoor toen hij de politie aan zag komen. De man stond op de afrit van de A15 naast zijn auto te praten met de bestuurder van een andere auto. Bij het zien van de politie stapte hij in zijn auto en ging ervandoor. Nadat de politie een gesprek had gevoerd met de bestuurder van de andere auto bleek dat de bestuurder had geprobeerd een gouden ring te verkopen. Dit was niet gelukt omdat de politie eraan kwam. Even later kon op de carpoolplaats aan de N214/N3 de auto toch worden gecontroleerd. In de auto bleek een drietal personen te zitten zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij controle van de auto werd een aantal sieraden aangetroffen met een totaal gewicht van 2 kilo. De sieraden zijn inbeslaggenomen alsmede het aangetroffen geldbedrag dat in de auto was gevonden. Het drietal heeft een bekeuring gekregen voor het venten zonder vergunning. Zij mochten hierna weer naar huis.

INBRAAK IN HORECAGELEGENHEID

GORINCHEM Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Twijnderstraat is er het afgelopen weekend ingebroken. De daders konden binnenkomen door een ruit te vernielen. Meerdere automaten zijn gekraakt waaruit geld werd meegenomen.
Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing stellen een onderzoek in op zoek naar achtergebleven sporen.