Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-03-2009

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

DORDRECHT De politie heeft maandagochtend 9 maart twee winkeldieven aangehouden die zich op 20 november 2008 verschillende goederen hadden gestolen bij een drogist aan de Brouwersdijk. Het tweetal, een 37-jarige inwoner van Dordrecht en een 50-jarige inwoonster van Dordrecht, werd maandagochtend van hun bed gelicht nadat zij waren herkend van camerabeelden. In de drogist hing een camera waar de winkeldiefstal mee was opgenomen. Het tweetal werd herkend waarna maandagochtend de aanhouding na overleg met justitie kon plaatsvinden. Zij worden verdacht van het stelen van verzorgingsmiddelen ter waarde van 200 Euro.

POLITIE HOUDT VERDACHTE VAN STEEKINCIDENT AAN

ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 9 maart een 23-jarige inwoner van Zwijndrecht aangehouden op verdenking van zware mishandeling of poging tot doodslag. Een 32-jarige inwoner van Dordrecht stond op de Passage te praten met een vriend toen zij plotseling werden besprongen door de 23-jarige verdachte. De man had een mes bij zich en probeerde diverse malen op het slachtoffer in te steken. Doordat hij zich kon verweren liep hij wat schaafwonden op maar kon erger worden voorkomen. Ook nadat het slachtoffer wegrende in de richting van de Melkwegsingel bleef de verdachte achter hem aankomen. Uiteindelijk koos de verdachte het hazenpad maar kon even later door de politie in een portiek aan de Nicolaas Maesstraat worden aangehouden. Hij had het mes nog bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De getuige van het tafereel, de vriend van het slachtoffer, is niet gewond geraakt. De toedracht van het misdrijf is nog niet bekend.

MAN RIJDT DOOR NA AANRIJDING MET BROMFIETSER

DORDRECHT Een 18-jarige bromfietser uit Dordrecht is zondagmiddag 8 maart lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist reed na het ongeval door. Uiteindelijk kon s avonds de 57-jarige automobilist uit Dordrecht worden aangehouden voor het doorrijden na een ongeval. Bij de aanrijding was de automobilist vanaf de parkeerplaats aan de Bamendaweg de Vissersdijk Beneden opgereden zonder daarbij voorrang te verlenen aan de bromfietser die van rechts kwam. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser een gekneusde enkel opliep. Tegen de automobilist zal proces-verbaal op worden gemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 maart een 27-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vriendin bedreigd waarna zij de politie had gebeld. Die kon de man aanhouden en meenemen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw heeft aangifte gedaan.