Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


06-03-2009: NBTC gaat preferred partnership aan met Accor

In het kader van Holland Art Cities zijn het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Accor Hospitality een preferred partnership aangegaan op het gebied van internationale persreizen.

Internationale persreizen

Als onderdeel van de afspraken met het Ministerie van Economische Zaken initieert het NBTC om de twee jaar een internationaal evenement dat deel uitmaakt van de structurele promotionele activiteiten van het NBTC. In 2009 en 2010 is dit Holland Art Cities. In dit kader organiseert het NBTC internationale persreizen waarbij Accor vanwege de landelijke dekking en diversiteit van hotels preferred partner is.

Op 11 en 12 februari vond de eerste grote internationale persreis plaats die was verbonden aan de opening van de tentoonstelling `Van Gogh en de kleuren van de nacht' in het Van Gogh Museum. Naast diverse musea in Amsterdam werd ook een aantal musea in Den Haag aangedaan. In totaal namen 65 journalisten uit tien landen deel aan het tweedaags persprogramma.

Breed hotelsegment

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van `s werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. In Nederland biedt Accor Hospitality gasten een brede keuze uit 44 hotels in zowel het budget- tot aan het luxe segment.