Politie IJsselland

Motorrijders aandachtspunt tijdens verkeerscontrole

Regio , 08-03-2009

Het zachte lenteweer motiveerde afgelopen zaterdag 7 maart veel motorrijders om een tocht te maken. Zij trokken er in groten getale op uit om te toeren in de regio. Dit had ook zijn weerslag op het verkeer. Autobestuurders en motorrijders moesten duidelijk weer even aan elkaar wennen. Dat bleek onder andere uit enkele aanrijdingen waar motorrijders al dan niet door hun schuld bij betrokken waren. Ook trad het team Verkeer van politie IJsselland meerdere keren verbaliserend op tegen motorrijders die te hard reden. Er werd zowel opvallend en onopvallend (videoauto) gecontroleerd in het werkgebied van IJsselland. Negentien weggebruikers werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 30 km/u. Daarnaast werd er drie keer bekeurd voor mobiel bellen in de auto, een keer voor (niet toegestane) folie op de ruit en acht keer voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Van acht bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Zes daarvan waren motorrijders. De snelheden waren: 1x 119 km bij 60 km, 2x 115 km bij 60 km,

2x 114 km bij 60 km, 2x 130 km bij 60 km en 1x 150 km bij 80 km.

De verkeerscontroles werden uitgevoerd op de Anerdijk (Gramsbergen), de Marledijk (Marle), Kerkwetering (Mastenbroek), Zwarte Pad (Stegeren), IJsselkade (Kampen), Ommerweg (Raalte) en Holterweg (Bathmen).