Politie Gelderland-Zuid

Man in bestelbusje overvallen

Getuigenoproep

Tiel, 09-03-2009 o Zondagavond omstreeks 21.30 uur is een 20-jarige man uit Tiel op de Laan van Westroijen in Tiel, ter hoogte van de Hennepe, overvallen door drie mannen.

De Tielenaar werd door een rode Ford Mondeo afgesneden en klemgereden op de Laan van Westroijen. De man uit Tiel had even daarvoor getankt bij een tankstation nabij een hotel langs de A15. De Tielenaar had wel gezien dat de Ford op het terrein stond met drie personen erin en dat hij bij het wegrijden werd gevolgd.

De 20-jarige Tielenaar heeft uiteindelijk onder bedreiging van een steekwapen zijn portemonnee en pincode afgegeven. Het slachtoffer spoot met rode verfspray één van de daders in het gezicht. De drie daders zijn na de beroving in een rode Ford Mondeo zonder kentekenplaat over de Rijksweg A15 richting Echteld gevlucht. De politie heeft kort na de overval een SMS-Alert verzonden. Dit leverde enkele tips op. Omdat de overval zeker enkele minuten heeft geduurd is de kans groot dat passanten wat hebben gezien.

De signalementen luiden als volgt:

Dader 1 (de bestuurder van de auto en degene die met het steekwapen dreigde):
Getinte man
Tussen de 20 en 25 jaar oud
Normaal stevig postuur
Ongeveer 1.75 lang
Zwart kroeshaar
Rond gezicht, baard van enkele dagen en snor
Droeg een zwart leren jas met witte bontvoering Droeg een glimmende zwarte joggingbroek

Dader 2 (zat naast de bestuurder)
Getinte man
Tussen de 20 en 25 jaar oud
Corpulent/vadsig postuur
Ongeveer 1.85 lang
Zwart kroeshaar
Ovaal gezicht
Specifiek geschoren met doorlopende bakkerbaarden Droeg ook een zwart leren jas
Een zwarte joggingbroek

Dader 3 (zat achter in de Ford)
Getinte man
Tussen de 20 en 25 jaar oud
Corpulent/vadsig/stevig postuur
Ongeveer 1.88 lang
Zwart kroeshaar
Gladgeschoren
Droeg een zwarte jas (driekwart model) met opvallend witte ritssluiting en daaraan vast een muts met witte voering Een zwarte joggingbroek

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meldt dit dan bij de politie van de districtsrecherche van Tiel, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)

Laatst gewijzigd 09-03-2009 11:49 | © Regio Gelderland-Zuid |